A PEPE hivatalosan halott – állítja a Dogecoin-milliomos

A reményteljes kezdeteknek vége, a PEPE villámsebesen veszített értékéből. Az érme gyors mélyrepülése a Doge szkeptikus közössége szerint végzetes lesz – a nemrég doge milliomosnak számító Glaubert Contessoto például már hivatalosan is temetné a Pepecoint.

Azonban nem csak Contessoto van ezen a véleményen, többek között a DOGE tárcák tranzakcióit nyomon követő Dogecoin Whale Alert is a mémcoin további zuhanására számít.

Ez a pesszimista hozzáállás nem véletlen, hiszen az április közepén piacra lépő PEPE több mint 71%-ot zuhant a május eleji csúcsárfolyamához képest. Bár az utóbbi néhány órában némiképp magára talált az érme, nincs ok az örömre.

Tényleg halottnak tekinthető a PEPE?

A riasztó számadatok ellenére nem mindenki látja sötéten a helyzetet. Az optimistábbak bizakodóan inkább alvásként tekintenek a Pepecoin jelenlegi állapotára, egy Cripto Jesus névre hallgató Twitter-felhasználó pedig Contessoto jóslatait egyenesen Jim Cramer legendásan pocsék előrejelzéseihez hasonlítja, és inkább venne még az érméből.

Ilyen volatilitás mellett nehéz megjósolni, mire számíthatunk a PEPE háza táján, ugyanakkor jelentős katalizátor nélkül egyelőre valószínűtlennek tűnik, hogy az érme ismét szárnyra kapjon. Az amúgy is bizonytalan kilátásokat csak tovább rontja, hogy az érmét fejlesztők az anonimitás leple alatt tevékenykednek.

A nem túl vonzó mérőszámok és a nagyfokú bizalmatlanság ellenére érdemes azonban megjegyezni, hogy a Pepe Coin továbbra is a harmadik legnagyobb mémérmének számít a kriptotérben.