A PEPE körüli hisztériára a csalók is rárepültek

A mémcoinok piaca rendkívüli lehetőségeket kínál a befektetők számára, viszont a nagy lehetőségek mellett ezek a coinok komoly kockázatot is hordoznak magukban. A hatalmas hisztériával övezett coinok ma már inkább szerencsejátéknak számítanak, amely egyetlen éjszaka alatt milliomossá tehet bárkit, viszont pillanatok alatt el is lehet egy élet vagyonát veszíteni. A PEPE nevű mémcoin a legutóbbi nagy őrület, amely a FOMO-effektusnak köszönhetően hihetetlen magasságokba tört fel.

A PEPE bulijába mindenki be akar szállni

De a PEPE körüli hisztéria, a scammerek számára is komoly vonzerő. Ha most körbenézünk a közösségi felületeken, azt láthatjuk, hogy a PEPE korai vásárlói közül sokan ma már milliomosok. Viszont ha figyelmesen nézelődünk, akkor az is látható, hogy csak az elmúlt héten hány áldozata volt a különféle csalásoknak. A PeckShield 10 olyan kamu mémcoin létrehozásáról számolt be, amelyek a PEPE sikerét kívánták kihasználni. A CertiK nevű biztonságtechnikai cég pedig arról adott ki figyelmeztetést még múlt héten, hogy egy csaló weboldal PEPE jutalmakat ígér, miközben valójában phishingről volt szó.

A hivatalos PEPE Telegram csoportot is elárasztották a hamis fiókok által posztolt linkek, amelyek csaló weboldalakra irányítják a felhasználókat. A token mögött álló projekt fejlesztői sokszor és sok helyen figyelmeztették a közösséget az ismeretlen oldalakkal kapcsolatban. A token körül zajló események sem segítik a helyzetet. Nem elég, hogy a Twittert birtokló Elon Musk is közzétett egy PEPE béka mémet a Twitter-fiókján, a Coinbase is kiküldött egy levelet, amelyben gyűlöletkeltő szimbólumnak nevezték a mémfigurát. Ennek eredményeként tömegek estek neki a Coinbase-nek Twitteren, míg végül a cég jogi igazgatója elnézést kért az ügyért.