A Pfizer CEO bűnözőknek nevezte azokat, akik nem oltakoznak

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a hamis információkat terjesztő embereket okolja azért, hogy milliók halnak meg a koronavírus fertőzésben. 

Albert Bourla, a Pfizer feje kiakadt. Legutóbbi beszédében a COVID-19 oltóanyaggal kapcsolatos “félinformációkat” terjesztő embereket tette felelőssé azért, hogy eddig milliók vesztették életüket a járványban. Kijelentette, hogy a dolgok csak akkor “térhetnek vissza a normális kerékvágásba”, ha mindenki beoltatja magát.

A NATO által támogatott Atlantic Council-nél kedden tartott beszédében Bourla azt mondta, hogy az emberek egy nagyon kis csoportja félretájékoztatja a többit, hamis információkat oszt meg a COVID-19 oltásokkal, köztük a Pfizer oltásával kapcsolatban is.

“Ezek az emberek bűnözők” – jelentette ki a Atlantic Council vezérigazgatójának, Frederick Kempe-nek.

“Ők nem rossz emberek. Egyszerűen bűnözők, mert szó szerint milliók életébe került a kijelentésük.”

Bourla szavai visszhangozzák Joe Biden amerikai elnök szavait, aki a nyár folyamán azzal vádolta a közösségi médiaplatformokat, hogy embereket ölnek meg azzal, hogy felületet biztosítanak az oltóanyag-szkeptikusoknak és ellenzőknek. Bár Biden később visszavonta megjegyzéseit, továbbra is kitartott amellett, hogy a hamis információk a felelősek a halálesetekért.

Bár a tanulmányok szerint a Pfizer oltóanyagának hatékonysága idővel drasztikusan csökken, és a beoltottak ettől függetlenül ugyanúgy elkaphatják és megbetegedhetnek a COVID-19 vírustól, Bourla ragaszkodott ahhoz az elképzeléséhez, hogy ha mindenki beoltatná magát akkor végre visszakaphatnánk a normális életünket.

“Az egyetlen dolog, ami az új életmód és a jelenlegi életmód között áll, őszintén szólva az oltásokkal szembeni tétovázás” – mondta a Kempe-nek.

Ugyanakkor, ha a Pfizer oltóanyagának bármilyen mellékhatása felmerülne, a fejlesztő céget nem fogják büntetőjogi felelősségre vonni. A gyógyszeripari vállalatok az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, az EU-ban és számos más joghatóságban védve vannak a felelősség alól a vakcinák okozta maradandó károsodások vagy halálesetek esetén.

Az időseket akarták védeni, mégis futótűzként terjed a vírus az idősotthonokban

Bourla kijelentésével már csak az az egyetlen bökkenő, hogy hiába a vakcina – akár három dózis is – az idősotthonokban ismét megállíthatatlanul terjed a vírus. Olaszországban, ahol tavaly több tízezer áldozatot követelt a járvány, ismét sorra jelentik az idősotthonok, hogy megjelent a COVID-19. Hiába vannak beoltva mind az ottlakók, mind pedig a személyzet, egyre több intézményből jelentenek covidos eseteket és sajnos haláleseteket is. Egy anconai idősotthonban 68 pozitív személyt talált, öten már életüket vesztették. A hatóságok szerint az volt a probléma, hogy az otthonban élők még nem kapták meg a harmadik oltást.

Belluno városában egy idősotthonban 5 bentlakó és 4 dolgozó fertőződött meg, ők viszont már mind a három oltást megkapták. Aosta városában 12 oltott idős fertőzött meg, három személyt már kórházba kellett szállítani. Padova mellett egy idősotthonban 65 idős ember lett beteg és a személyzet 21 tagja, a többségük már megkapta a Pfizer harmadik oltását is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.