A Phantom kriptotárca az Ethereum és a Polygon blokkláncokra terjeszkedik ki

A Phantom vállalat bejelentette, hogy a kriptovaluta tárcája az Ethereum és Polygon blokkláncokra terjeszkedik ki. A hírek szerint a kriptotárca béta verziója néhány héten belül elérhetővé válik, a nyilvános bevezetés pedig röviddel ezután következik majd be.

„Mindenképpen az elsőszámú tárcává szeretnénk válni. Azt gondolom, hogy valóban megvan bennünk az, ami ahhoz kell, hogy megízleljük ezt a méretarányt, és megértsük, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy jól működjünk.” – mondta a vállalat vezérigazgatója, Brandon Millman.

A Phantom a legnépszerűbb tárcának számít a Solana blokkláncon. Egy csapat Ethereum fejlesztő hozta létre, amelynek jelenleg több mint 3 millió aktív felhasználója van. Most a MetaMask ellen lépnek fel, de nem a nulláról, hanem a felhasználói bázis nagyjából tizedével.

Komoly vetélytársa akadt a MetaMasknak

A legszembetűnőbb különbsége, ami miatt a Phantom más, hogy a felhasználók tokenjeit az összes általa támogatott blokkláncon egy nézetben mutatja majd meg. Ez ellentétes a MetaMask megoldásával, amely arra kényszeríti az embereket, hogy váltogassanak a blokkláncok között, hogy láthassák a különböző tokeneket.

„Véleményem szerint a piac megérett egy új tárcára. Ez már egy ideje benne van a pakliban. Egyáltalán nem szeretnénk beárnyékolni a MetaMaskot, de ez egy teljesen más, nagyon fejlesztőorientált termék. Úgy érzem, hogy valóban szükség van egyfajta paradigmaváltásra a fogyasztóbarátabb alkalmazások felé.” – tette hozzá Millman.

A MetaMaskhoz hasonlóan a Phantom is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a webes kiterjesztésen belül tokencseréket hajtsanak végre. Millman szerint ez az 53 fős csapat egyetlen bevételi forrása, és az elmondása szerint évente körülbelül 7-8 számjegyű összeget hoz majd be, a piac állapotától függően.

Másrészt annak a valószínűsége, hogy a Phantom tokent bocsát ki úgy tűnik, hogy nagyrészt elhalt. Tavaly még szóban forgott egy ilyen jellegű ötlet, azonban konkrét tervek nem születtek. A vállalat vezérigazgatója jelenleg azt az információt szolgáltatta, hogy nincsenek terveik ezen a téren.

Millman szerint nagyon kockázatosnak véli egy token kibocsátását, mivel elsősorban sok szabályozási bizonytalanság övezi azt. Továbbá elmondta, hogy egy token rosszul időzített bevezetése megölheti a vállalatot. Emellett lehetséges, hogy az árfolyama felfelé fog mozogni, aminek hatására egy hűséges közösséget fog teremteni. Ellenben az is megtörténhet, hogy lefelé zuhan, ami pedig ”gyűlölködők halhatatlan légióját” hozhatja magával.