A Redditre is hamarosan megérkeznek az NFT profilképek

A Twitter után a Redditen is elérhetőek lesznek az NFT profilképek.

A Steve Huffman által 2005-ben alapított Reddit egy igen sikeres közösségi média oldal, ha a technológiáról, játékokról és pénzügyekről van szó. Az elmúlt évben a kriptovaluták boncolgatása volt az egyik legfelkapottabb téma a platformon, és az utóbbi hónapokban nagy hangsúly került a feltörekvő NFT-kre is. A jelek tehát arra mutatnak, hogy a Reddit valóban készen áll, hogy belépjen az NFT piacra.

„Csapatunk egy izgalmas, gyorsan növekvő új közösség, amelynek célja az internet legnagyobb kreatív gazdaságának kiépítése, amelyet a független alkotók, a digitális eszközök és az NFT-k hajtanak. Tehetséges mérnököket és vezetőket keresünk, akik segítenek a csapat kialakításában, a stratégia meghatározásában és a jövő építésében. Ha minket kérdezel, az NFT mozgalom még csak most indul, úgyhogy gyere és csatlakozz a csapatunkhoz, hogy belevághassunk.” – írta a cég egy októberi tweetjében.

Ez az álláshirdetés szakértők véleménye szerint egyértelmű jele annak, hogy a Reddit csapata egy NFT platformot készül létrehozni. Ennek megerősítésére szolgál egy ismert iráni szoftverfejlesztő – Nima Owji januári tweetje is, mi szerint „A #Reddit dolgozik az #NFT profilképeken (is)!”

Az NFT-k iránti érdeklődés azonban nem csak a Twitternél és Redditnél figyelhető meg. Január 20-án a Financial Times arról számolt be, hogy a nemrégiben átnevezett nagyvállalat – a Meta is vizsgálja annak lehetőségét, hogy felhasználói NFT-ket hozhassanak létre, jeleníthessenek meg és adhassanak el a Facebookon és az Instagramon. Az FT szerint a tervek “korai stádiumban vannak, és még változhatnak”. A brit pénzügyi lap azt írja, hogy a Facebook és az Instagram csapatai olyan funkció létrehozásával készülnek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az NFT-ket profilképként jelenítsék meg, valamint egy olyan megoldáson is dolgoznak, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új NFT-ket alakítsanak ki.