A részvénypiaci zuhanás után egy rejtélyes bálna 22 100 BTC-t mozgat

Az amerikai részvénypiaci zuhanás átragadt az ázsiai és az európai részvénypiacokra is és egy ismeretlen bálna 22 100 BTC-t mozgatott kedd hajnalban, feltehetőleg egy szervezet vagy egy magánszemély Ázsiából. A vezető kriptopénzek mint a bitcoin, ethereum, XRP mind óriásit vesztett az értékéből és a piaci kapitalizáció valamivel 200 milliárd dollár fölött van több mint 13 milliárd dollárt vesztve pár óra leforgása alatt.

Friss figyelmeztetések

A Coin Market Cap friss adatai alapján a bitcoin ~4 százalékot vesztve 6300 dollár alatt gályázik, mialatt az Ethereum és az XRP kétszámjegyű zuhanást könyvelhet el.

Mialatt a részvénypiaci zuhanásnak teljesen független okai lehetnek, bizonyosan közrejátszott a kriptopénz piaci zuhanásban. Egy másik ok lehet kriptók zuhanására a frissen kijött szabályozói figyelmeztetések. Például a Nemzetközi Valutaalap egy friss dokumentumban a következőt írja:

“A hirtelen jött növekedése a kriptoeszközöknek új sebezhetőségeket hoz létre a nemzetközi pénzügyi rendszerben.”

Rejtélyes bálna tranzakciója rég nem látott mélységekbe taszítja a bitcoint és vele az egész piacot

Egy frissen felbukkant bálna zéró tranzakciós múlttal 22 100 BTC-t (138 691 000 USD) utalt ki a walletjából ami szintén közrejátszhatott a hirtelen esésben. A piac egyelőre nem bír el ekkora volumenű egyszeri tranzakciókat még úgy se, hogy ennél többet nem lehet tudni a rejtélyes tranzakcióról. A tranzakció valamikor éjfél után történt londoni idő szerint.

A bitcoin eközben relatíve jól jött ki megint a friss esésből ugyanis a bitcoin dominancia újra 54%-on van azt indukálva, hogy a traderek bizalma – a többi kriptopénzhez képest -, beleértve a top 10 többi szereplőit is töretlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük