A Revolut engedélyt kapott kriptoszolgáltatások nyújtására Cipruson

A Revolut megkapta a ciprusi szabályozó hatóságtól a kriptoszolgáltatások nyújtására vonatkozó engedélyt. Az engedély lehetővé teszi a Revolut számára, hogy az Európai Unióban 17 millió ügyfelének kriptopénz-szolgáltatásokat kínáljon a MiCA uniós törvény életbe lépése előtt.

A Revolut európai digitális bank engedélyt kapott a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (CYSEC), amely lehetővé teszi számára, hogy kriptoszolgáltatásokat kínáljon az Európai Gazdasági Térség (EGT) egész területén.

A 33 milliárd dollár értékű Revolut lett az első olyan szervezet, amely megkapta a CYSEC-től a kriptoeszköz-szolgáltatói engedélyt (CASP) – közölte augusztus 12-én.

A Revolut szerint a választás a szigetország kifinomult szabályozási rendszerének köszönhető, amely olyan cégeket is Ciprusra vonzott, mint a Crypto.com, az eToro és a Bitpanda.

Az Európai Unió kriptoeszköz-piacokról szóló rendelete (MiCA) előtt a kriptocégek megpróbálnak szabályozott egységeket létrehozni az EU országaiban, hogy biztosítsák, hogy a gazdasági blokk egész területén tudjanak szolgáltatásokat nyújtani.

A MiCa-ról korábban itt írtunk: Az EU kriptoszabályozási terve rányomta a bélyegét a párizsi blokklánc hétre is

A MiCA célja, hogy nagyfokú fogyasztóvédelmet biztosítson, és felszámolja az átveréseket, a pénzmosást és más pénzügyi bűncselekményeket a kriptoiparban. A Revolut már 17 millió ügyféllel rendelkezik az Európai Unióban, és a MiCA törvényerőre emelkedését követően biztosítani kívánja, hogy képes legyen kriptoszolgáltatásokat nyújtani számukra.

A Revolut azt is megerősítette, hogy továbbra is kiszolgálja az Egyesült Királyságban élő ügyfeleit az Egyesült Királyságban működő egysége által. Az Egyesült Királyság Financial Conduct Authority (FCA) által benyújtott regisztrációs kérelme továbbra is megoldatlan, és a cég az FCA ideiglenes regisztrációs rendszerén (TRR) keresztül képes kriptoszolgáltatásokat nyújtani.

A fintech cégnek világszerte közel 20 millió ügyfele van, és jelenleg mintegy 80 kriptoeszközt kínál, miután e hónap elején több mint 20 új eszközzel bővült kínálata, köztük az APE, az AVAX és a SAND.