A Ripple ára tartja magát, miközben a bitcoin árfolyam 15%-ot esett

Miközben a bitcoin, az ethereum és a legtöbb kriptopénz jelentős árfolyam korrekción ment keresztül a keddi nap során, a Ripple ára a kezdeti csökkenés után erősödni tudott a dollárral szemben.

15%-os korrekción van túl a piac

Bitcoin ára

Kedd délután jelentős eladó nyomás nehezedett a kriptopénz piacra. Több, mint 15%-ot esett vissza szinte minden érme ára a piacon, miután az amerikai törvényhozók a Facebook új kriptopénze kapcsán tettek fel további kérdéseket. Egyre nagyobb figyelmet kaptak a digitális pénzek szabályozása körüli aggályok, a bizonytalanság pedig kihat a piac egészére.

Miután múlt héten már elérte a 13000 dollárral szembeni árfolyamot is a bitcoin, fokozatos csökkenésbe kezdett az árfolyam, mely meredek zuhanásba váltott át kedden. A tegnapi nap során egészen 9300 dollár alá is benézett az árfolyam, miközben a szenátus a Facebook egyik vezetőjét kérdezte a Libra tervezett bevezetése kapcsán.

Mindeközben a Ripple ára tartotta magát

Ripple ára

A bitcoin árfolyam esését követte a többi kriptopénz is. Egy rövid emelkedő szakaszt leszámítva az ethereum sem tudta megtartani az árfolyamát, és 200 dollár alá süllyedt az ára. A többi altcoin hasonlóan teljesített.

Az erős eladói nyomás kezdetben az XRP piacát is elérte és meredek esésbe kezdett délután a ripple árfolyama is a többi altcoinnal együtt. Pár órával a zuhanás után azonban vissza tudott kapaszkodni a korábbi árfolyamszintekre az árfolyam, majd oldalazásba kezdett. 0.29 dollárról 0.316 dollárig tudott emelkedni a Ripple ára, mely 9%-os emelkedés, egy olyan piaci környezetben, mely során minden más meredeken zuhant. Végül nem tudta megtartani az emelkedő momentumot az XRP, de még így is kevesebb veszteséggel zárta a napot, mint a többi altcoin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük