A Ripple társalapító McCaleb ismét több tízmillió XRP-től szabadult meg

Az elmúlt hetekben a Ripple volt ügyvezetője, Jed McCaleb több millió XRP-től szabadult meg. A múlt héten 56 millió dollár, tegnap 22 millió dollár értékben adott el kriptovalutát.  

Jed McCaleb, a Ripple társalapítója és volt ügyvezetője az elmúlt napokban nagy összegben értékesített XRP kriptovalutát. A jelentések szerint idén februárban McCaleb a „Tacostand” nevű állítólagos tárcájából több alkalommal is adott el kriptopénzt. Valentin-napján 38 millió XRP hagyta el a tárcát, összesen 22 millió dollár értékben.

Egy hét alatt 268 millió XRP-től szabadult meg, hozzávetőlegesen 166 millió dollárt kaszálva ezzel. Ha az eladás ilyen ütemben halad, májusra eladhatja az összes birtokában lévő XRP-t.

1,22 milliárd dollár értékű XRP-t értékesített csak februárban

Úgy tűnik, hogy a SEC Ripple Labs vállalattal szemben indított vizsgálata arra késztette az egykori ügyvezetőt, hogy megszabaduljon a kriptovalutáitól. A SEC bejelentése után McCaleb egy időre felfüggesztette az eladásokat, de most úgy tűnik ismét gőzerővel szórja ki az XRP-t.

McCaleb kulcsfontosságú figurának számít a kriptovaluta történelemben, hiszen ő alapította az Mt. Gox kriptovaluta tőzsdét, mely 2014-ben csődbe ment, miután sorozatos hackertámadás áldozata lett.  2012-ben társalapítóként részt vett az OpenCoin születésénél is, amely később a Ripple nevet vette fel. A vállalatot később otthagyta, de 9,5 milliárd XRP illette meg, amit fokozatosan kap a Ripple cég escrow tárcáiból. Tavaly decemberben a cégre rászállt az amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyelet, mely jogi vitának nem tudni mi lesz a végkifejlete. Egy szó mint száz, McCaleb-et nevezhetnénk balszerencsét hozónak is, hiszen amelyik vállalathoz köze van, annak vagy a hackerekkel vagy a hatósággal gyűlik meg a baja. Reméljük a Stellar-ra fényesebb jövő vár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük