A rövidtávú befektetők coinjaik 36%-ától megszabadultak az elmúlt időszakban

Az IntoTheBlock nevű elemző cég friss adatai azt mutatják, hogy a rövidtávú bitcoin birtokosok az elmúlt időszak mélyrepülése alatt eladták coinjaik egy nagyobb részét. Rövidtávú bitcoin birtokosnak azon címeket számították, amelyeken 1 hónapnál kevesebb ideje volt bitcoin. Az ezeken a címeken nyilvántartott coinok száma jelentősen lecsökkent.  Mindez annak eredményeként, hogy a bitcoin ára egy hétnél is kevesebb idő alatt 10 ezer dollárral csökkent.

A rövidtávú befektetők általában mindig így reagálnak az áresésre

A bitcoin ugyanis január 20-án még 43500 dolláron kereskedett, viszont nagyon gyorsan mélyrepülésbe kezdett. Aztán végül egészen 33 ezer dollárig ment vissza az ára. A cikk írásakor szerencsére visszajött egy kicsit, most 37 ezer dollár körül kérnek egy coinért. Azt már korábbi kutatások is igazolták, hogy ilyen volatilitás mellett általában a hosszútávú bitcoin birtokosok tartják pozícióikat. Sőt, vannak, akik még be is vásárolnak ilyenkor. Viszont azok, akik csak nemrég léptek be a bitcoin piacára, nincsenek hozzászokva ehhez a volatilitáshoz és ezért a gyors árkorrekciók pánikot okoznak náluk.

Bitcoin

A legutóbbi hasonló korrekció idején is volt egy ilyen jellegű mozgás, akkor szintén a rövidtávú birtokosok voltak azok, akik csökkentették bitcoinjaik számát. Az IntoTheBlock friss adatai szerint azon címeken, amelyeken 1 hónapnál kevesebb ideje van bitcoin, 36%-kal csökkent a coinok összege az elmúlt 30 napban. A konkluziót ez az elemző cég is levonta. Azaz a rövidtávú befektetők követték az ármozgásokat és ahogy csökkent az ár, igyekeztek megszabadulni a BTC megtakarításaiktól.