A salvadori McDonald’s-ban Lightning Network-ön keresztül lehet fizetni a sajtbureszért

A salvadori McDonald’s éttermekben Lightning Network-ön keresztül lehet bitcoinnal fizetni a közkedvelt menükért.

Mint arról tegnap beszámoltunk Salvadorban hivatalos fizetőeszközzé vált a világ legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező kriptovaluta három hónappal az ún. bitcoin-törvény elfogadása után. Azzal, hogy Salvador törvényes fizetőeszközként ismerte el a bitcoint (BTC), új fizetési lehetőségek nyíltak meg az ország állampolgárai előtt. Természetesen nem maradhatott le a világ legnépszerűbb gyorsétteremlánca, a McDonald’s sem, mely a hírek szerint Lightning Network-ön keresztül fogadja el a kriptovalutában történő fizetéseket.

Aaron van Wirdum újságíró kedden hozta nyilvánosságra a hírt, miután ellátogatott egy McDonald’s étterembe Salvadorban, ahol egy kinyomtatott QR-kódot kapott, amely a Lightning Network számlázási oldalára irányította. A McDonald’snak 2019-ben 19 telephelye volt az országban.

De mi is az a Lightning Network?

A Lightning egy második szintű útválasztó hálózat. Lehetővé teszi a Bitcoin hálózaton, hogy több millió tranzakció menjen keresztül rajta másodpercenként, töredék tranzakciós költség mellett, hiszen a Lightningon mindössze néhány szatosiba kerül az utalás.

Részletesen itt olvashatsz róla: Bitcoin Lightning hálózat bemutatása: utalás gyorsan és olcsón

A Lightning Network használata elkerülhetetlennek tűnik Salvadorban, ha a bitcoin fizetések tömegessé fognak válni. Az azonnali tranzakciókon túlmenően azonban Salvador célja az, hogy növelje a polgárok vagyonát, illetve a kriptovalutákkal és blokklánc technológiával foglalkozó vállalatokat az országba csábítsa.

Salvador bitcoin-törvénye hivatalosan kedden lépett hatályba, amikor a BTC árfolyama 19%-ot zuhant, és 42 900 dolláros mélypontot ért el.

Nayib Bukele elnök hétfőn megerősítette, hogy kormánya bevásárolt a kriptovalutából. Tegnap 550 BTC-t szerzett be a latin-amerikai ország.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.