A Samsung blokklánccal védi a felhasználók által megosztott fájlokat: jön a Private Share

A Samsung a blokklánc technológia előnyeit kihasználva biztonságosabb p2p (felhasználó és felhasználó közötti) fájlmegosztást fog nyújtani a felhasználók számára.

A Samsung a Private Share-en dolgozik

A Samsung egy blokklánc alapú alkalmazáson kezdett el dolgozni, amely megkönnyíti a biztonságos fálj-, adat- és információtovábbítást. A vállalat nem osztott meg több részletet a témával kapcsolatban. Azonban több tech portál is arról számolt be, hogy a Samsung egy Private Share névre keresztelt szoftveren dolgozik, amely a blokkláncot használná fel annak érdekében, hogy megelőzze az információ fogadó általi olyan célú felhasználását, amelyet a küldő nem engedélyezett.

A blokklánc a tökéletes megoldás

A cégóriás már jó ideje foglalatoskodik adatbiztonsági kérdésekkel, már a Galaxy S10-től kezdve a Samsung kriptovaluta tárcákat épít be a készülékekbe.

A Private Share létrehozásával is az a cél, hogy megoldjanak egy olyan problémát, amely az internet széleskörű elterjedésével vált gyakorivá. A fájlküldés tekintetében magasabb szintű biztonságot kell biztosítani a felhasználók számára. A Samsung ötlete az, hogy a blokkláncot arra használja fel, hogy a fájl elküldését megelőzően különleges paramétereket lehessen létrehozni. Ez azt jelentené például, hogy a küldő lejárati időt rendelhet az adott fájlhoz és véglegesen törölheti azt a helyreállítás lehetősége nélkül.

A fogadó fél számára nem lesz lehetőség a fájlok újbóli megosztására, mivel ez a funkció nem lesz elérhető az applikációban. Továbbá képernyőképet sem lehet majd készíteni.

Az alkalmazás a Quick Share-hez hasonlóan fog működni, tehát mind a küldő és fogadó félnek rendelkeznie kell az applikációval. A küldő fél egy fájlátviteli felkérést fog küldeni a fogadó félnek. Ha az illető elfogadja a felkérést, akkor létrejön a csatorna és megkezdődik a fájlátvitel.

Mikor jön a Private Share?

Még nem tudni, hogy mikortól lesz elérhető a Private Share. Sokan azonban abban bíznak, hogy a Samsung új prémium okostelefonjának megjelenésével egyidejűleg kerülhet majd bevezetésre. A Samsung Galaxy S21 2021 elején kerül piacra. A Quick Share-hez és a Music Share-hez hasonlóan nagy valószínűséggel elérhető lesz az applikáció a korábbi szériás telefonokon is.

Kapcsolódó: