Megújuló energiával működő bitcoin bányászfarm nyílik Paraguayban

A Sazmining, a 100%-ig megújuló energia mellett elkötelezett bitcoin bányászati szolgáltató Dél-Amerikát, azon belül is Paraguayt vette célba egy új létesítmény létrehozása miatt. A bányászfarm a tervek szerint szeptember 15-én kezdi meg működését, és kiaknázza majd Paraguay alacsony villamosenergia árait. A bitcoin bányászatot 4,7 cent/kWh versenyképes áramdíj mellett kínálja – ami messze elmarad az Egyesült Államok 16,1 cent/kWh átlagköltségétől.

“A felesleges villamos energia hasznosításával a bitcoin bányászat zseniális módon alakította át Paraguay korábbi veszteségeit az egész ország számára nyereséges tevékenységgé.” – nyilatkozta Kent Halliburton, a Sazmining elnöke és COO-ja. “Ezt a fejlődést felkarolva a paraguayi politikusok és a helyi áramszolgáltató, az ANDE aktívan részt vesznek az áramot bitcoinért cserébe történő tranzakciókban. Az azonnali pénzügyi nyereségen túl a Sazminingnek van egy nagyobb víziója, amely a fenntartható és előremutató jövő megteremtésére összpontosít azáltal, hogy olyan elektromos infrastruktúrába fektet be, amely a következő generációk számára is előnyös lesz Paraguay számára, jóval túlmutatva a bitcoin bányászati tevékenységek élettartamán.”

Sazmining

A fenntartható többletenergiát hasznosítja a bitcoin bányászat

Mivel a Sazmining teljesen letét nélküli szolgáltatásként működik, ezzel biztosítja, hogy az ügyfelek bitcoin bányászatból járó jutalmai közvetlenül a bányászpoolból a privát kriptotárcájukba kerüljenek. A kölcsönösen előnyös modell alapján működő Sazmining csak akkor keres, ha az ügyfél is keres, így ösztönözve őket a bányászati környezet optimalizálására a maximális hatékonyság és a bányászgépek hosszú élettartama érdekében.

A létesítmény az ügyfeleknek a jellegzetes fehér kesztyűs, helyszíni karbantartást, ügyfélszolgálati tapasztalatokat és egy dedikált biztonsági csapatot biztosít, hogy a legmagasabb szintű biztonságot és teljesítményt biztosítsa.

1971-ben Brazília és Paraguay egyesítette erőit az Itaipu gát megépítésére, amely 14 gigawatt villamos energiát termel. A megállapodás értelmében Brazília finanszírozta a projektet, cserébe Paraguay a hazai szükségleteit meghaladó többlet villamos energiát kapott. Kezdetben szembesülve azzal a kihívással, hogy ezt a többletet kezelni kell, Paraguay elkezdte eladni a felesleges áramot Brazíliának, bár ezt csak pénzügyi veszteséget okozott neki. A bitcoin bányászat megjelenése azonban tökéletes megoldást jelentett erre a helyzetre, lehetővé téve Paraguay számára, hogy ne csak profitáljon a többletenergiából, hanem a fejlett bitcoin bányászati létesítményeknek is otthont adjon.