A SEC késlelteti a Blackrock, a Fidelity, és az egyéb bitcoin ETF alkalmazásokat

A SEC újabb 45 nappal halasztotta el a kérelmeket, így a következő határidő október közepe lesz.

A SEC most késleltette a BlackRock, a Fidelity, a WisdomTree, az Invesco & Galaxy, a VanEck, a Bitwise és a Valkyrie Bitcoin ETF kérelmeit, amint arról először a Bloomberg ETF elemzői, beszámoltak.

Ez volt az első SEC-döntési határidő a tőzsdei jegyzési eljárásban részt vevő kérelmezők számára a benyújtás óta. A késések pedig további 45 napra tolják ezeket a kérelmeket. A következő határidők lejártának nagy részét október közepére tűzték ki.

A hét elején a Grayscale megnyerte a SEC-el folytatott perét. Ennek eredményeképpen a DC Circuit fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a SEC elutasító határozatát a Grayscale $GBTC átváltásáról egy spot Bitcoin ETF-re. Ez azt jelenti, hogy az ügyet visszaküldik a SEC-hez. Így most a bizottságnak 45 napja van arra, hogy fellebbezzen, és “en banc meghallgatást” kérjen, ha ezt kívánja. (Az “en banc” kifejezés a francia nyelvből származik, és azt jelenti, hogy “a padon”, utalva arra, hogy az összes bíró jelen van a meghallgatási és döntéshozatali folyamat során.)

Bár ez a bírósági győzelem nem jelenti azt, hogy a GBTC-t automatikusan spot Bitcoin ETF-é alakítják át. Ez a döntés pusztán egy lépéssel közelebb visz minket ahhoz, hogy a SEC mindezt jóváhagyja. Ugyanis az amerikai fellebbviteli bíróság lelőtte a SEC indoklását a Grayscale kérelmének elutasítására, mondván:

A Bizottság nem vitatta a Grayscale bizonyítékait, miszerint a bitcoin spot és határidős piacai 99,9%-ban korrelálnak, és nem is utalt arra, hogy a piaci hatékonyság hiánya vagy más tényezők aláásnák a korrelációt…A Bizottság megmagyarázatlanul alábecsülte a nyilvánvaló pénzügyi és matematikai kapcsolatot a készpénz- és jövőbeli piacok között, ami nem felel meg a racionális döntéshozatali szabványnak.

Tegnap a Bloomberg elemzői 75%-ra saccolták a SEC által a Bitcoin ETF jóváhagyásának esélyét az idei év végére, és 95%-ra 2024 végére.