A SEC perrel fenyegette meg a Coinbase tőzsdéjét egy termék miatt

Elég érdekes tweetet tett közzé Twitter-fiókján néhány órája a Coinbase értéktőzsde vezérigazgatója, Brian Armstrong. A poszt szerint az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) perrel fenyegette meg a céget egy kölcsönalapú befektetési termék miatt. Alapvetően egy befektetési lehetőségről van szó, amelynek segítségével az érdeklődő felhasználók profitot szerezhetnek kiválasztott digitális eszközökbe való befektetéssel. A tervek szerint néhány hét múlva indult volna el élesben a lehetőség. Az elején kizárólag USD Coint kínáltak volna befektetésre.

Armstrong posztja szerint lehet perre megy a Coinbase és a SEC?

Viszont a Coinbase előzetesen tájékozódott a SEC-nél az ügyben és gyorsan világossá vált, hogy ez egy nem regisztrált értékpapír kereskedelme lett volna. Azt nem tudni, hogy a SEC milyen paraméterek alapján döntött így, de az biztos, hogy a felügyelet nagyon komolyan vette a kérdést. Armstrong posztja szerint rengeteg dokumentumot kértek be a termékkel kapcsolatban, tanúvallomás tételére szólítottak fel több dolgozót is. Végül pedig mindenféle indoklás nélkül arról tájékoztatották a tőzsdét, hogy beperlik őket, ha elindítják a terméket. A Coinbase jogi igazgatója is posztolt egyet az ügyben. Megerősítette, hogy a cég már meg is kapta a hivatalos levelet a felügyelettől a lehetséges perrel kapcsolatban. És nehéz válaszolni egy ilyen levélre, hiszen a cég nem tudja, hogy miért akar pontosan perelni a hatóság.

Armstrong Twitter

Armstrong frusztált posztjában azt is kiemeli, hogy a SEC minden esetben egyeztetésekről és beszélgetésről beszél. Közben pedig a Coinbase semmiféle információt nem kap a mostanihoz hasonló ügyekben. Abban pedig nehéz vitatni a Coinbase zavarát, hogy más kriptos cégek már évek óta biztosítanak ilyen kölcsönalapú befektetési termékeket és az előző hetekben is indultak ilyenek. Mindenesetre a poszt végén Armstrong arra utalt, hogy talán egy per után végre a SEC kénytelen lenne valamilyen tiszta vizet önteni a pohárba a szabályokat illetően. A vezérigazgató posztjából az is kiderült, hogy a SEC vezérigazgatója volt a szabályozó hatóságok közül az egyetlen, aki nem akart találkozni vele Washingtonban áprilisban. Ekkor ment a kriptotőzsde tőzsdére. Azaz a SEC tartja filozófiáját, miszerint egyetlen kriptocéggel sem hajlandó találkozni és egyeztetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.