A Shiba Inu a .shib domain indítását tervezi

Most már szinte minden napra jut egy hír a Shiba Inu világából. December 19-én most azt jelentette be az internet domainekkel foglalkozó D3 cége az X-en, hogy a Shiba Inuval közreműködésben elindul a .shib domain. A D3-ról azt érdemes tudni, hogy főleg következő generációs domainekkel foglalkozik, amelyek lehetővé teszik az interoperabilitást a Web3 és a Web2 között.

Az interoperábilis domain címek kritikus tényezők lesznek

A .crypto vagy éppen a .eth végződésű domainek jelenleg nem működnek natívan az internetes böngészőkkel vagy e-mail kliensekkel, mert nem a DNS-en (Domain Name System) keresztül működnek. Ezzel szemben a .com vagy éppen .net végződésű domainek nem működnek a Web3 eszközökkel natívan. Tehát tárcákkal vagy digitális személyazonossághoz kapcsolódó megoldásokkal. Ha a .shib domain bejegyzésére irányuló kérelem jóváhagyásra kerül, akkor a Shiba Inu mémcoin birtokosok létrehozhatnak .shib végződésű e-mail címeket. És ez teljesen működőképes lesz a normál e-mailes applikációkkal. A D3-nak az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezetéhez, egy az Egyesült Államokban működő nonprofit szervezethez kell fordulnia. Ez az internetes azonosítókra vonatkozó irányelveket tartja be és követi nyomon.

Az internetes domainekkel foglalkozó cég azt is tervezi, hogy a SHIB-felhasználók számára “név tokeneket” vezet be. Ezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy digitális eszközöket küldjenek különböző blokkláncokra anélkül, hogy hosszú, alfanumerikus tárcacímekre lenne szükségük. A SHIB árfolyama nem meglepő módon erre a hírre azért nem nagyon mozdult meg. Ami ennél jobb hatással van az árfolyamra, hogy a Shiba Inu második réteges blokklánca, a Shibarium hálózat szeptemberben elérte az 1 millió felhasználót. A blokklánc még privát üzemmódban van. De a Shiba Inu csapata kifejezte szándékát, hogy a következő hónapokban nyilvánossá teszi.