A Shiba Inu egy új decentralizált mobiljáték fejlesztésébe kezdett

November 27-én Shytoshi Kusama, a Shiba Inu ($SHIB) projekt álnéven szereplő vezetője elmagyarázta, hogyan készül a csapata arra, hogy egy nagyon impresszív belépést tegyen a mobiljátékok világába.

A „The Future of Gaming Is Shib” című Medium portálon megjelent blogbejegyzésében Shytoshi azzal kezdte, hogy még nem tud „pontosat” mondani a csapata által fejlesztett játékról, ugyanis aggodalmát fejezte ki, hogy sokan gyorsan próbálnák majd ellopni a játék koncepciójukat. Azt viszont elárulta, hogy új játékrészlegük – a Shiba Inu Games – a legendás veterán videojáték-tervezőt és fejlesztőt, William David Volkot bízta meg az új játékuk tervezésével és megvalósításával. A játékot amúgy a „AAA Game Studio” nevű cég fejleszti.

Volk – az Activision korábbi technológiai vezetője –, aki LinkedIn oldalán már jelezte, hogy a hónap eleje óta szabadúszóként dolgozik a Shiba Inu Games-nél. A munkáról így nyilatkozott: “Megtiszteltetés számomra, hogy egy nagyszerű csapattal dolgozhatok azon, ami minden idők egyik legjelentősebb videojátéka lesz.

William David Volk

Shytosh így nyilatkozott Volk hatalmas tapasztalatáról a játékok világában: „… emlékezhetünk arra, hogy William nem egy átlagos játékfejlesztő. Ő egy igazi látnok, aki több évtizedes professzionális tapasztalattal rendelkezik a vállalati oldalon… és a független oldalon is, hiszen saját játékstúdiót is vezet. Ő alkotta meg az első iPhone-játékot, amit valaha kiadtak! Tehát több éves tapasztalattal rendelkezik a mobiljátékok terén is.”

A Shiba Inu Games lesz a mobiljáték felelőse

Shytosh megemlítette, hogy a Shiba Inu Games „arra összpontosít, hogy tapasztalt tanácsadókkal és fejlesztőkkel együttműködve megalkossák a Shiboshi játék első verzióját.

A játék „elsősorban mobilra lesz optimalizálva”. A kész játékot „kizárólag a a Shiba Inu decentralizált csapatának lesz licenszelve a Shibariumon való használatra”. A Shina Inu csapata ezután „különböző decentralizált elemekkel egészíti ki ezt a mobil verziót”.

Shytoshi megjegyezte, hogy ez „egyedülálló lehetőségeket biztosítana a Shiba Inu ökoszisztémán belül ($SHIB, $LEASH & $BONE), míg a Shiba Inu Games teljesen elkülönül ettől a tevékenységtől.” Továbbá rámutatott, hogy „a Shiba Inu Games alkalmazáson belüli vásárlásaiból származó bevétel a Shib & Leash égetésére is lehetőséget nyújt”.

Ami Shiba Inu metaverzumba való belépését illeti, Shytoshi azt mondta, hogy szereti azt az ötletet. El tudja képzelni, hogy „egy olyan VR-világ legyen, ahol az emberek kölcsönhatásba léphetnek egymással”. Emellett a Shiba Inu Core Devs (SICD) csapata már dolgozik az „OshiVerse”-en.