Csalásra figyelmeztetnek a Shiba Inu fejlesztői

Arra figyelmeztetnek a Shiba Inu fejlesztői minden kriptovaluta rajongót, hogy a napokban ismeretlenek kamu közösségi média felhasználókon keresztül – melyeket sokszor úgy állítanak be, mintha azok valamilyen formában a SHIB tokenhez kötődnének – mindenféle valótlan és rosszindulatú információval próbálnak pénzt kicsalni az óvatlanabb befektetőktől. A figyelmeztetés a SHIB token, valóban hivatalos Twitter csatornáján lett közzétéve, ahol még egy videót is mellékeltek, amelyekben bemutatják a leggyakoribb próbálkozásokat a csalók részéről. A tweet szövege szerint már egy hivatalosnak álcázott, valójában csalók által üzemeltetett, rendkívül népszerű Telegram csatornáról is tudomást szereztek.

A Shiba Inu érme árfolyama az utóbbi hónapokban a DOGE tokenhez hasonló felemelkedést írt le, melynek hatására rendkívül megnőtt, az egyébként gyakorlati funkcióval nem rendelkező és minimálisnál is minimálisabb felhasználási lehetőséget nyújtó viccérme iránti érdeklődés. Egyesek, akik úgy érzik, hogy ebből a buliból is kimaradtak, már be is szálltak a következő DOGE klónba, amely a Floki Inu nevet viseli, míg mások még mindig a SHIB token árfolyamának további ugrásszerű emelkedésében bíznak.

Kamu nyereményjátékok és kamu érmeosztások

A nagy hájp közepette a csalók hivatalosnak tűnő felhasználók mögé bújva különböző érmeosztással és nyereményjátékokkal hitegetik az óvatlanabb felhasználókat, akiktől a részvételért cserébe kriptovalutát, fiat pénzt, esetleg jelszavakat vagy kriptotárcákhoz kapcsolódó egyéb érzékeny információkat csalnak ki. Természetesen mondani sem kell, hogy akik részt vesznek a kamu nyereményjátékokban soha nem nyernek semmit, ellenben bottal üthetik a pénzük nyomát. A Shiba Inu fejlesztői figyelmeztetnek, hogy a SHIB token csapata sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem tervez semmilyen, a csalásokhoz hasonló nyereményjátékokat szervezni.

A Shiba fejlesztőcsapata egyébként közben már kiadott egy újabb tokent, LEASH néven, melyet Doge Killer-nek, azaz Doge gyilkosnak tituláltak. Ennek a klónozott blokkláncra épülő, szintén megkérdőjelezhető hasznosságú és komolyságú érmének az árfolyama is közel 130 százalékot emelkedett a napokban. Annak ellenére, hogy a SHIB token elfogadottsága még mindig rendkívül alacsony (még a Dogecoin elfogadottságától is fényévekre elmarad), az érmét egyre több mainstream kriptotőzsde, köztük a Binance.US és a Crypto.com is bevette a kínálatába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.