A Shiba Inu szélhámossággal vádolja a CoinMarketCap platformot

A Shiba Inu fejlesztői azzal gyanúsítják a világ vezető kriptovaluta adatszolgáltató platformját, hogy téves információkat közölt tokenjükről. Pontosabban arról van szó, hogy a Binance fennhatósága alá tartozó honlap 3 hamis címet listázott, amelyek egytől egyig használhatatlanok. Ezzel a húzásukkal nem csupán saját hírnevükön ejtettek csorbát (újfent), de a SHIB tekintélye is kárát látta a tévedésnek. 

A problémáról első körben a Shiba Inu hivatalos Twitter fiókján keresztül értesülhettek az érintettek, ugyanis január 14-én egy közleményben adták a nagyközönség tudtára a ballépést. A fejlesztőcsapat mindent megtett, hogy ügyfeleik tudomására hozza az esetet és megelőzze az esetleges további félreértéseket.

Shiba Inu CoinMarketCap

„Kérjük legyenek tekintettel arra, hogy a CoinMarketCap szánt szándékkal listázott 3 hamis SHIB címet. Ezen címek (BEP20, Solana és Terra) egyike sem érvényes és használatuk rendkívül kockázatos.”

A CoinMarketCap az utóbbi időben hibát hibára halmoz s egyre nagyobb botrányokba keveredik. A technikai hibák, a pontatlan adatok és a mulasztások egyre gyakoribbá váltak s ez a felhasználók nemtetszését is kiváltotta. Legutóbb a HEX rangsorbeli pozícióját változtatta meg ésszerűtlen módon. Először a 8. helyre sorolta be, aztán pedig újra a 201. helyre tolta vissza azt. A számonkérés során hárítani próbálták a felelősséget, ezzel még inkább befeketítve önmagukat.

A CoinMarketCap menteni próbálja a bőrét, de hiába

A Shiba Inu vezetősége által publikált tweetre a CoinMarketCap nem volt hajlandó reagálni. Ezáltal megtagadva bármiféle magyarázat szolgáltatását az esetre.

„A CoinMarketCap elutasította azon kérésünket, hogy kapcsolatba lépjen velünk az ügyet illetően. Számunkra kiváltképp fontos, hogy ehhez hasonló kellemetlenségek többet ne merüljenek fel. Illetve azt is el szeretnénk kerülni, hogy rosszakaró egyének szabotálják a listázásunkat”, írta a Shiba Inu csapata.