Nem áll jól a CoinMarketCap szénája, “még hazudni sem tudnak rendesen”

A Binance kriptotőzsde tulajdonában álló CoinMarketCap adatszolgáltató weboldalt egyre komolyabb vádak érik „aljas húzásai” miatt. Legutóbb a HEX tokent egy „hiba folytán” a nyolcadik helyre emelte, majd hirtelen száműzte a címlapról, és ismét a rangsor 201. helyére taszította.

A CoinMarketCap korábban különösebb magyarázat nélkül véglegesen a 201. helyre sorolta a HEX-et annak ellenére, hogy a token 2021 szeptemberében 85 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedett. Mindez alapján könnyedén a top 5-be került volna, letaszítva trónjáról a Ripple-t (XRP), a Tether-t (USDT), sőt még a Cardano-t (ADA) is. A token árfolyama 2020 eleje óta 3000-szeresére nőtt, a weboldal mégis gyakorlatilag száműzte a címlapról, ami sok HEX-hívőt felzaklatott. A vita egészen odáig fajult, hogy piaci manipulációval vádolva, pert indítottak a CoinMarketCap ellen.

A HEX-et és annak extravagáns figuráját, Richard Heart YouTubert a kriptoközösség eleinte kettős érzéssel fogadta. A token ugyanis tízszeres garantált nyereséget ígér stakelés, lekötés és mindenféle bónuszok által a vállalkozó kedvű spekulátorok számára. A projekt gyakorlatilag teljes mértékben az új vevők piacra toborzásán alapul, ami persze sokunkat a már jól ismert, klasszikus Ponzi-sémára és a piramisjátékokra emlékeztet.

„Még hazudni sem tudnak rendesen…”

A CoinMarketCap nyilatkozata szerint „a Cryptoasset rangsort a piaci kapitalizáció és a módszertanban kiemelt tényezők alapján határozzák meg”. Mindez pedig arra utal, hogy a portál szerint a token nem teljesített bizonyos követelményeket, melyek egyébként a projekteket a mögöttük álló csapat, a befolyás, a gyakorlatiasság, az egyediség és az innováció alapján mérlegeli.

„Rosszul végzik a munkájukat. A HEX a nyolcadik helyen áll, de az oldalra kattintva a 201. helyet mutatják. Még hazudni sem tudnak rendesen.” – nyilatkozta Heart, reagálva a CoinMarketCap álláspontjára.

Forrás