A Signal üzenetküldő egy alig ismert kriptovalutát integrál az appjába

A titkosított üzenetküldésre koncentráló Signal alkalmazás egy frissen bevezetett funkciója kriptovaluta utalást is lehetővé tesz a MobileCoin-on keresztül.

“Azt szeretnénk a Signalban, hogy az utalások gyorsak, privátak és jól működőek legyenek a mobilkészülékeken. Az első utalási protokollt, amit támogatunk, az a személyes pénzügyi adatok titkosságára koncentráló MobileCoin nevű utalási hálózat, aminek van egy saját fizetőeszköze, a MOB,” írta még tegnap a Signal egy blogbejegyzésben.

A funkció egyelőre béta változatban próbálható csak ki, és csak az Egyesült Királyságban élők számára. A MobileCoin nevű alapítványról és a MOB tokenről nem sokat tudni, a CoinMarketCap-on mindenesetre fenn van és momentán 60 dolláron kereskedik a MOB, legnagyobb piaca az FTX váltón a MOB/USD. A Coinbase még 2019-ben felvetette egy blogbejegyzésében, hogy listáznák. Az alig ismert token integrációját a több százmillió felhasználót számláló Signalba talán megmagyarázza, hogy Moxie Marlinspike, a Signal kitalálója a MobileCoin tanácsadói csapatának is a tagja, illetve az elmúlt hetekben egy A-szériás befektetési körben 11 millió dollár kockázati tőkét gyűjtöttek.

A Signal Payment gomb alatt megtalálható funkcióval a chatelők MOB tokent tudnak küldeni, tárolni, illetve rálátásuk lesz a tranzakciótörténetükre. A blogbejegyzésben külön kiemelik, a Signalnak nem lesz rálátása a felhasználók tranzakcióira és a tokenekiket bármikor kiutalhatják egy másik appba vagy váltóra amikor csak akarják.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.