A Sony egy alig ismert blokklánc platformmal indít Web3 inkubációs programot

2023. február 17-én a tokiói székhelyű Sony Network Communications, a japán technológiai óriás Sony Group leányvállalata, bejelentette, hogy az eddig alig ismert Astar Network multichain okosszerződés platformmal közösen Web3 inkubációs programot indít. Már elindították a programba a jelentkezések fogadását. A Sony és az Astar közösen fogja mentorálni a Web3-projekteket, amelyek az NFT-k és a decentralizált autonóm szervezetek (DAO-k) hasznosságára összpontosítanak majd.

A Sony és az Astar közösen szervezi a Web3 inkubációs programot

Az inkubációs program március közepétől június közepéig tart majd az Astar Network és a szingapúri székhelyű Startale Labs közreműködésével. A Startale-t az Astar Network vezérigazgatója, Sota Watanabe alapította.

Az Astar Network egy okos szerződéses hub, amelyet a Web 3.0 ökoszisztémában a decentralizált alkalmazások (dAppok) használnak, és amely támogatja mind az EVM, mind a WASM virtuális gépeket. Az Astar egy skálázható platform, amelyet a dApp-fejlesztők a költségek csökkentésére és az interoperabilitás javítására működtethetnek. Ezt többek között az olyan Layer 2 funkciók teszik lehetővé, mint a Plasma és a zero-knowledge rollupok használata. Az Astar emellett a Polkadot által támogatott láncok közötti átjárhatósággal is rendelkezik. A 2019-ben Sota Watanabe által alapított Astart (akkor még Plasm néven) a Stake Technologies tartja fenn, és mára a Polkadot egyik vezető parachainjává vált. A projekt natív tokenje, az ASTR, egy hasznossági token. A tokent különböző célokra használják, többek között hálózati díjakra, stakingre és dApp stakingre. A hírre jól reagált az árfolyama, hiszen sorban döntögeti a napos csúcsait:

A Sony már egy ideje kerülgeti a kriptoszektort

A kiadott közlemény szerint a Sony és az Astar Foundation “10-15 csoportot” választ ki a jelentkezők közül. A programban bárki részt vehet a világ minden tájáról, és a programoknak olyan kockázati tőkések adnak otthont, mint az Alchemy Ventures, a Fenbushi Capital és a Dragonfly.

Sony web3 inkubációs program

A Sony egy ideje már vizsgálja a metaverzumot, az NFT-ket és a kriptográfiát. A vállalat 2021. májusában bemutatott egy szabadalmat, amely lehetővé tenné, hogy Bitcoin alapú utalási rendszert építsen be a szórakoztató elektronikai termékeibe, például a Playstation játékrendszerbe. 2022. novemberében a Sony szabadalmat nyújtott be a játékon belüli eszközökhöz kapcsolódó NFT-technológia használatára is. Még ugyanebben a hónapban felvásárolta a Beyond Sports 3D animációs céget is.