A Sorare fantáziafoci startup partnerségre lépne az angol Premier League-gel

Az angol első osztályban szereplő labdarúgó csapatok a hírek szerint azt fontolgatják, hogy megállapodásra lépnek a Sorare fantáziafoci, kosárlabda és baseball NFT vállalattal. A 30 millió fontos üzlet értelmében a bajnokságban játszó labdarúgók képei szerepelhetnek majd NFT-ként.

A jelentés szerint a Premier League érdeklődése a Sorare iránt azután jött, hogy az év elején a ConsenSys-szel kötött hasonló megállapodás nem valósult meg. Az első osztályú bajnokság 20 labdarúgó klubbal folytat tárgyalásokat, amelynek során egy többéves szerződést vitatnak meg. A végleges megállapodás a következő hetekben láthat napvilágot. Ennek következtében az Arsenal, a Manchester City, vagy akár a Liverpool csapatában lévő játékosok arcképeivel is találkozhatunk majd.

Nagy terjeszkedésbe kezdett a Sorare

A francia startup még 2018-ban alakult, ám az évek során egyre nagyobb teret hódított meg az NFT-k világában. A platform által kínált fantasy league használói számára lehetővé teszi, hogy egymás között vásároljanak és adjanak el különböző kártyákat.

A Premier League-t figyelembe véve más kriptovállalatok is szponzorrá váltak egyes csapatoknál. Ilyen például a Tezos, amely a Manchester United edzőruháján szerepel, vagy a rivális Manchester City és az OKX partnersége. Egy másik cég, a Socios már több top futballklubbal és játékossal kötött megállapodást, segítve őket a szurkolói elkötelezettséget szolgáló tokenek és NFT-k bevezetésében.

Másrészt a Sorare az utóbbi időben partnerséget kötött a Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel (NBA) és az ahhoz tartozó szakszervezettel (NBPA) is. A játék miatt a platform akár kétmillió új felhasználóra is számíthat összesen 185 országból, legfőképp Európából és Ázsiából, ahol a vállalat különösen gyors növekedést tapasztal.

Emellett az is említésre méltó, hogy a Sorare tavaly több mint 100 millió dollár értékben adott el a digitális gyűjtőkártyáiból.