A spanyol szabályozó több kriptotőzsdét figyelmeztetett, a Huobit és a Bybitet is

A spanyol értékpapír felügyelet 12 céget figyelmeztetett, köztük a Huobit, Bybitet, amelyek elmulasztották az országban a regisztrációt. A felügyelet hozzátette, hogy a figyelmeztetés ellenére, nem tiltja be a tőzsdéket. 

A spanyol Nemzeti Értékpapírpiaci Bizottság (SMC) figyelmeztetést adott ki 12 cégnek, köztük a Huobi és a Bybit kriptotőzsdéknek, mert befektetési szolgáltatásokat nyújtottak a mediterrán országban anélkül, hogy a hatóságoknál kérték volna a regisztrációjukat.

A figyelmeztetések nem feltétlenül jelentik azt, hogy a tőzsdéket kitiltják az országból. A spanyol SMC-nek csak adminisztratív hatásköre van, és a cégek szankcionálásához az igazságszolgáltatáshoz kellene fordulnia szervnek, derül ki a bizottság honlapján található információkból.

A figyelmeztetés célja az, hogy a piaci szereplőknek és a fogyasztóknak megfelelő információkat biztosítson a bizottság arról, hogy mely szolgáltatók működnek a jogszabályoknak megfelelően az országban és melyek nem – jelentette a CriptoNoticias spanyol nyelvű hírportál.

Az értesítésben szereplő többi vállalat a következő: Dsdaq Market, Markets Cube és Expertise Trader kriptotőzsdék; a Markets EU, a Profit Assist és a Financial Resident kereskedési platformok; a Liberty Sky ausztrál befektetési vállalat; a N2 Group kriptotoken kibocsátó; és a The Market Limited.

A kriptotőzsdéknek világszerte hatósági nyomással kell szembesülniük, lásd a Binance esetét az Egyesült Királyságban, mely később Olaszországot és Malajziát is elérte.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük