Rájár a rúd a Binance-re, Malajziában bezár, több európai országban felfüggeszti a határidős ügyleteket

A közelmúltbeli szabályozási aggályok fényében a Binance úgy döntött, hogy csökkenti származékos termékekkel kapcsolatos szolgáltatásait néhány európai országban, köztük Olaszországban, Németországban és Hollandiában. Emellett Malajziában be kell zárnia.

A brit pénzügyi felügyelet kavarása valóságos lavinát indított el. Mióta az FCA figyelmeztetést adott ki a Binance tevékenységével kapcsolatban, azóta a világ legnépszerűbb tőzsdéjére rájár a rúd. Több szigetországbeli bank és fizetési szolgáltató jelentette be, hogy megtiltja az ügyfeleinek a Binance-re történő beutalásokat, emellett számos ország pénzügyi felügyelete hívta fel a figyelmet arra, hogy a kriptováltó nem rendelkező a működéséhez szükséges engedélyekkel.

A világ vezető kriptopénz tőzsdéje most bejelentette, hogy három európai országban megszünteti a határidős és származtatott termékek nyújtását.

A holland, olasz és német felhasználóknak három hónapjuk van arra, hogy zárják pozícióikat

A július 30-i bejelentés szerint az említett országok ügyfelei “azonnali hatállyal” nem nyithatnak új határidős számlákat a Binance-en. Azoknak, akiknek már van fiókjuk és azt aktívan használják, 90 napjuk maradt, hogy rendezzék a sorsát. Ez a lépés a vállalat hosszabb távú stratégiájának része, amely szerint “folyamatosan értékeljük termékeinket és együttműködünk partnereinkkel, hogy kielégítsük felhasználóink igényeit”.

A cég szerint ez ráadásul csak a kezdete annak, hogy az egész európai kontinensen felszámolja ezen szolgáltatásait. Egy másik termékét – a tőzsdei tokenek kereskedését – már fel kellett függesztenie, miközben a vezérigazgató, Changpeng Zhao azt ígérte, hogy a céget mindenhol szabályozni fogják. “Megértjük, hogy számos helyi szintű szabályozónak saját álláspontja van a kriptóval kapcsolatban, és üdvözöljük annak a lehetőségét, hogy konstruktív párbeszédet folytassunk a helyi követelményekről“- olvasható a cég Twitter-bejegyzésében.

Malajzia bekeményített

Malajzia közben bejelentette, hogy a Binance az országban illegálisan működik, ezért felszólította a vállalatot, hogy szüntesse be a tevékenységét. A helyi értékpapír és tőzsdei bizottság (SC) megállapította, hogy a Binance a korábbi figyelmeztetések ellenére folytatta tevékenységét Malajziában, holott a szervezet ún. riasztási listára helyezte azt, hiszen olyan szolgáltatásokat kínált a helyi ügyfeleknek, amihez nem volt megfelelő engedélye.

A Binance-nek július 26-tól 14 munkanapja van arra, hogy eleget tegyen a végzésnek, amely magában foglalja a weboldalának és mobilalkalmazásainak letiltását, valamint az országban nyújtott szolgáltatásaihoz kapcsolódó minden médiakampány leállítását. A kriptováltó feje, Changpeng Zhao egyelőre nem reagált az ázsiai ország hatóságának döntésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.