A spanyol Telefónica telekommunikációs cég egy kriptó fizetési rendszer ötletével kacérkodik

A Telefónica, a világ egyik legnagyobb telefon- és mobilhálózat-szolgáltatója, újabban azon morfondírozik, hogy miként tudná beilleszteni a kriptovalutákkal való fizetést a cég portfóliójába. Mindez rövid időn belül megvalósulhat, annak ellenére, hogy a távközlési vállalat állításai szerint a projekt még gyerekcipőben jár. 

A madridi székhelyű telekommunikációs óriás bővíteni szeretné szolgáltatásainak körét s kielégíteni ügyfeleik igényeit, ami manapság kriptovilágba való belépést jelenti. A Telefónica Digitális Egységének vezetője, Chema Alonso (aki mellesleg közkedvelt YouTuber hazájában), az Europa Press spanyol hírügynökségnek nyilatkozott jövőbeli terveikről. Elmondása szerint a projekt még tervezési stádiumban van és hivatalosan még nem hagyták jóvá annak realizálását. Ennek ellenére Alonso elmondta, hogy az egyik tervezet, amit a cég fontolgat az az, hogy a tranzakciók lebonyolítását egy kriptotőzsdén keresztül valósítanák meg. Ezáltal a váltó automatikusan átkonvertálná a fiók tulajdonosának kriptovalutáit fiat pénzre, megkönnyítve ezzel az ügyletek lezajlását.

Alonso még hozzátette, hogy ha a szolgáltatás zöld utat kapna, kompatibilis lenne a digitális eszközök kvázi mindegyikével, használhatóvá téve azt nagyjából minden kriptóban érdekelt személy számára. Itt azonban nem állt meg, azt is megemlítette, hogy a Telefónica egy saját kriptovaluta ötlete elől sem zárkózik el. Az viszont előreláthatólag bizonyos, hogy rengeteg munka vár még a cég alkalmazottaira.

 

A Telefónica viszi a prímet telekommunikációs cégek között

Nagy megtiszteltetés érte őket, ugyanis a Telefónica volt az egyetlen távközlési vállalat, amely helyet kapott a Forbes tavalyi évi “Blockchain 50 list” listáján. Ha így folytatják, globális szinten is meghatározó pozíciót vívhatnak ki maguknak a kriptoszektorban.

Spanyolország egyébként az utóbbi időben felzárkózni látszik a világ más országaihoz a kriptó adaptáció terén s a helyi lakosság is egyre inkább nyit a digitális eszközök felé. Emellett az érvényben lévő rendeletek nemcsak hogy lehetővé teszik szinte kötetlen használatukat, de jótékony hatással vannak a gazdaságra is.

Az sem elhanyagolható, hogy Európán belül a spanyolok büszkélkedhetnek a legtöbb kriptovaluta ATM-mel. Nemzetközi viszonylatban pedig az előkelő harmadik hely az övék, amely irigylésre méltó.