A SWIFT a Ripple felségterületére merészkedett, jönnek az olcsó utalások

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A pénzátutalási óriás, a SWIFT, a Ripple versenytársa, a kis értékű, határokon átnyúló fizetésekre és átutalásokra hajtott rá, bemerészkedve ezzel a Ripple felségterületére.

Egy sajtóközlemény szerint a SWIFT, a biztonságos pénzátutalási globális szolgáltató elindította a SWIFT Go szolgáltatást, amellyel a kisösszegű, határokon átnyúló fizetések piacán, nyílt versenybe szállt a Ripple-lel. Az új SWIFT-szolgáltatást már hét nagy globális bank használja.

Az új megoldás lehetővé teszi a kkv-k, valamint a hétköznapi fogyasztók számára, hogy versenyképes áron kis értékű, határokon átnyúló fizetéseket küldjenek a világ bármely pontjára közvetlenül a bankszámlájukról. A sajtóközlemény szerint jelenleg hét vezető globális bank – amelyek együttesen évente 33 millió kis értékű, határokon átnyúló fizetést kezelnek – már használja ezt az új SWIFT-szolgáltatást.

A SWIFT Go-n keresztül a kis- és középvállalkozások is pénzt küldhetnek a tengerentúli beszállítóknak, a magánfelhasználók pedig pénzt utalhatnak más országokban élő családtagjaiknak és barátaiknak. Az új SWIFT-szolgáltatás az adatok előzetes hitelesítését használja majd, és átláthatóvá teszi ezen átutalások feldolgozási idejét és költségeit.

A SWIFT Go a SWIFT gpi-n fut, amely a nagy értékű fizetésekkel foglalkozik. A vállalat hálózatához több mint 11 000 pénzintézet és négymilliárd számla tartozik a világ több mint 200 országában.

A Ripple vezérigazgatója a SWIFT-et a lassú és drága fizetések miatt kritizálja

Még 2019-ben Bradley Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója nyilvánosan többször is kijelentette, hogy szerinte a SWIFT pénzátutalási rendszere már jócskán elavult.

Garlinghouse úgy fogalmazott, hogy a SWIFT-tranzakciók egy részét emberi operátorokkal végzik, emiatt piszkosul drágák és sokkal tovább tart maga a folyamat, mint a blokklánc-alapú fizetések, különösen a Ripple által kínáltak.

Ugyanebben az évben hozzátette, hogy a SWIFT-tel való partnerség létrejötte igen valószínű. A hagyományos pénzküldő cég azonban z R3 blokkláncplatform mellett tette le a voksát.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.