A szakértők szerint a Bitcoin 2040-re átveszi az irányítást a globális pénzügyek színterén

A megkérdezett kriptovaluta szakértők döntő többsége pozitívan tekint a Bitcoin jövőjére, illetve feltételezéseik is rendkívül derülátóak a kriptovilágot illetőleg. Véleményeik alapján a BTC, a kriptovaluták éllovasa, könnyű szerrel átveheti majd a központi bankok által kibocsátott készpénzek szerepét a nemzetközi gazdaságban. Ezt a bizonyos folyamatot „hiperbitcoinizációnak” nevezték el és várhatóan 2040-re valósulna meg egészében.

A Finder.com pénzügyi platform által lebonyolított felmérés összegzett eredményeinek fényében kimondható, hogy a válaszadók 50%-a már 2040-re (sőt, talán hamarabb is) várja a Bitcoin világuralomra törését. Sokan közülük az azt megelőző években/évtizedekben remélik a pénzügyek kriptovaluták általi meghódítását, azonban hosszú útnak nézünk még elébe ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

Százalékosan demonstrálva a végeredmény – a szakemberek 20%-a tette le 2040 mellett a voksát. Emellett 15%-uk 2035-re szavazott, míg 10%-uk a hiperbitcoinizációt már 2030-ra becsli. Viszont fontos megemlíteni, hogy érdekes módon 44%-a a megkérdezetteknek egyáltalán nem hiszi, hogy a Bitcoin valaha is felválthatná a jól megszokott készpénzt.

A fent említett szakértők a teljesség igénye nélkül pedig nem voltak mások, mint Alex Mashinsky (Celsius Network), Paul Levy (Brighton Business School), James Harris (CryptoCompare), Imran Yusof (Quantum Economics), Bobby Ong (CoinGecko) és Xavier Segura (Morgan Creek Digital).

A változás útjára lépett a Bitcoin

A bizakodó szemléletmódhoz nagyban hozzájárul El Salvador döntése, miszerint elsőként a világon elfogadták a Bitcoint, mint hivatalos fizetési eszközt. Továbbá több dél-amerikai ország, köztük Brazília is, fontolgatja a BTC formális bevezetését fizetőeszközként.

Jelen pillanatban minden szem El Salvadorra szegeződik – vannak akik becsmérlik, s vannak akik dicsőítik elhatározásukat. Biztos vagyok benne, hogy ezen döntésük remek példaként fog majd a világ többi országa előtt szolgálni. A pénzügyi szolgáltatások a jövőben egy publikus nyilvántartáson fognak alapulni. A hitetlenkedők pedig mind el lesznek majd ámulva”, nyilatkozta a Coinmama kriptovaluta platform vezérigazgatója, Sagi Bakshi.

A BTC árfolyam jóslata

Ami a globális pénzügyeket illeti, a Bitcoin ára a válaszadók szerint a rövid távú árfolyamingadozás és hanyatlás ellenére 2025-re eléri majd a 318 417 dollárt. 2030 decemberére pedig elképzeléseik szerint átlagértéke 470 000 dollár körül fog mozogni. A szakértők 61%-a ezenfelül úgy véli, hogy a Bitcoin alulértékelt és a 2021-es év végére eléri majd a 66 284 dolláros vételárat.

Ugyanakkor ne igyunk előre a medve bőrére. Abban szinte mindannyian egyetértettek, hogy a jelenleg zajló vita a BTC ökológiai lábnyomát illetően nagy hatással lesz az árfolyam változására. 31%-uk vallja azt, hogy az előállításhoz szükséges energiafogyasztás lesz a döntő szempont az ár kapcsán. Fölöttébb különös, hogy a szakemberek 66%-a szerint sajnos még a környezetbarát proof-of-stake metódus sem jelenthet megoldást a problémára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.