A szakértők szerint ez az érme recesszióálló – elmondjuk miért

A kriptopiac eddigi fennállása óta tapasztalt legerősebb medvepiaci időszakát éli. Számos elemző véleménye szerint a világgazdasági rövidtávú kilátásai negatívak, amit tükröz a részvény- és kriptopiac mostani állásai is.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne lennének kiemelkedő befektetési lehetőségek. Ilyen például a Impact Project, ami több szakértő szerint is – a karbonkrediteknek köszönhetően – a legjobb zöld kriptovaluta lesz.

Mi az a karbonkredit?

A globális felmelegedés tempója rohamosan gyorsul, és ezzel párhuzamosan ismerik fel különböző országok kormányai, hogy a nagyvállalatok károsanyag-kibocsátására adót kell kivetni. Ahelyett azonban, hogy a céget büntetnék, létrejött a karbonkreditek rendszere.

Egy karbonkredit egy tonna légkörből kivont szén-dioxidnak felel meg. Attól függően, hogy egy vállalat mekkora mennyiségű szén-dioxidot juttat a légkörbe, annak megfelelő számú karbonkreditet kell vásárolnia. A vásárlás összeg azokhoz a cégekhez jut, amiknek a fő feladata a szén-dioxid eltávolítása a légkörből.

A karbonkreditek ötlete példás, viszont egyelőre több probléma is van vele. Egyrészt a cégek részéről rengeteg papírmunkát igényel, másrészt a magánemberek részére csak korlátozottan érhető el. További kihívást jelent, hogy kormányonként, sőt sokszor vállalatonként is eltérő eljárási rend van.

IMPT – Befektetés egy zöldebb jövőért

Az Impact Project és natív tokenje az IMPT, blokklánc technológia segítségével kívánja felvenni a harcot a globális felmelegedéssel szemben. A projekt célja, hogy egyesítse és felgyorsítsa a vállalatok és egyének számára a karbonkredit-kereskedést.

A kriptopénzek előállítása és ellenőrzése hatalmas ökológiai lábnyommal jár. Egyes elemzők szerint a 2021-es klímavédelmi célokat a kriptopiac magas energiaigénye, és az emiatt légkörbe kerülő szén-dioxid miatt nem sikerült elérni. Többek között erre válaszul jött létre az Impact Project.

Az Impact Project ökoszisztéma középpontjában az IMPT token áll. Segítségével a befektetők – akiket akár aktivistának is nevezhetnénk – úgy tehetnek szert profitra, hogy közben különböző ökológiailag hasznos projektet támogatnak.

Hatalmas siker az előértékesítés során

Az IMPT jelenleg az első előértékesítési szakaszában van. Október eleje óta van lehetőség kedvezményes áron IMPT tokeneket vásárolni, és a cikk írásakor már több, mint 8 millió dollárt gyűlt össze. A fejlesztők által bemutatott ütemterv szerint amint az eladásokból befolyt összeg eléri a 10.8 millió dollárt, kezdetét veszi a második szakasz. Ebben azonban már jóval magasabb, 0.023 dolláros áron lehet az érméhez jutni, szemben a mostani 0.018 dollárral.

Összehasonlítva más érmék előértékesítési kampányával, az IMPT kimagaslóan sok befektetőt vonzott be rövid idő alatt. Ez azonban még messze nem minden. Azok az érmék, amiknek az előértékesítési időszaka sikeres volt, a jegyzést követően az értékük sokszorosát érték. Ilyen volt például a Tamadoge (TAMA) vagy a Battle Infinity (IBAT), és valószínűleg az IMPT is ilyen lesz.

A projekt összesen három előértékesítési szakasszal rendelkezik. Minden szakasz akkor ér véget, amikor eladásra kerül az összes elérhető token. A jelenleg zajló első szakaszban 600 millió elérhető érme van, amiből 500 millió már gazdára talált. Ezt fogja követni a második szakasz 660 millió 0,023 dolláros tokennel, majd az utolsó szakaszban további 540 millió token kerül értékesítésre 0.028 dolláros áron. A hivatalos oldal szerint a javasolt minimum befektetési összeg legalább 30 USD.

impt minimum befektetési összeg

Érdemes minél hamarabb beszállni, hiszen később már sokkal magasabb összegért csatlakozhatunk a befektetők köréhez.

IMPT vásárlása

Rohamosan bővülő partneri hálózat

Annak érdekében, hogy az Impact Project elérje a célját, rengeteg partnerre van szüksége. A csatlakozó vállalatok karbonkreditek vásárlásával redukálni tudják az ökológiai lábnyomukat, amivel végső soron a globális felmelegedés lassulását érik el.

A fejlesztők a Twitteren osztották meg, hogy az Impact Project már több, mint 25,000 márkával kötött partneri szerződést az IMPT ökoszisztéma használatára. A projekt hivatalos oldalán megtudhatjuk, ezek közül olyan neves brandek is csatlakoztak, mint az Apple, Netflix, Microsoft, Macy’s vagy a GameStop.

mi az impt token - csatlakozó cégek

Amennyiben egy partnernél vásárlás történik, abban az esetben a vásárló részére, az elköltött összeg függvényében karbonkredit kerül jóváírásra. Ezekkel a kreditekkel pedig szabadon lehet kereskedni, vagy akár „nyugdíjazni” őket, így 1 tonna szén-dioxidot kivonva a környezetből. Akik így döntenek, értékes NFT műalkotásokat kapnak, amiket eladhatnak az Impact Project piacterén.

IMPT vásárlása

IMPT tokenek vásárlása

Akik kedvet kaptak csatlakozni az Impact Projecthez, megtehetik a hivatalos honlapon. A vásárlás végrehajtásához Ethereum birtoklása szükséges, illetve egy kriptotárca. Amennyiben ezekkel nem rendelkezünk, néhány kattintással létrehozhatunk a MetaMask weboldalán keresztül egy kriptotárcát. Az Ethereum beszerzése a legegyszerűbben úgy lehetséges, ha választunk egy megbízható és felhasználóbarát brókert, ahol kriptopénzek vásárlása is van lehetőség. Ilyen lehet például a népszerű eToro.

Ha ezzel megvagyunk importáljuk tárcánkba a megvásárolt Ethereum érméket, majd látogassunk el az Impact Project weboldalára. Itt csatlakoztassuk MetaMask tárcánkat, és adjuk meg a vásárolni kívánt IMPT token mennyiségét. Ellenőrizzük megadott adataink helyességét, kattintsunk a „buy” gombra, és már meg is vagyunk.

Saját közösségi platform

A fejlesztők céljai között szerepel egy belső közösségi platform létrehozása azok számára, akik IMPT tokenekkel rendelkeznek. Ennek a segítségével mindenki rendelkezne egy „IMPT Score” pontszámmal. A pontszámot az határozza meg, hogy mekkora mennyiségű tokent nyugdíjaztunk és milyen gyakran vásároltunk az Impact Projekt partnereinél.

Ezek a pontok nyilvánosan elérhetők lesznek, ami lehetővé teszi, hogy a partner-nagyvállalatok esetében is láthassuk, mennyit tettek (vagy ártottak) a környezetnek.

Azon túl, hogy ösztönhetünk másokat egy zöldebb élet felé, a közösség képes lesz nyomást gyakorolni a legnagyobb cégekre is annak érdekében, hogy több szén-dioxidot vonjanak ki a légkörből.

IMPT vásárlása

Miért lesz képes az Impact Project megőrizni az értékét más tokenekkel szemben?

Ahogy eddigi írásunkból kiderült, hatalmas az igény az IMPT tokenekre. Ennek elsődleges oka, hogy egy olyan piaci rést találtak a fejlesztők, ahol gyakorlatilag versenytársak nélkül vannak jelen. Nap mint nap jönnek létre új kriptopénzek, viszont olyanok, amiknek a való életben tapasztalható haszna is van, nagyon kevés létezik.

zöld NFT piactér IMPT

Nehéz gazdasági időkben a befektetők olyan termékekbe mentik a pénzüket, ami hosszú távon is képes lesz megőrizni az értékét. Ennek az értékmegőrzésnek a feltétele, hogy a termékre később is igény legyen. Ezért biztosak lehetünk benne, hogy az idő előrehaladtával csak nőni fog az igény az IMPT tokenekre, mivel ez egy ideális megoldás lehet egy ökológiai egyensúly létrehozásához.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a karbonkreditek bevezetése még korai szakaszban van. Ez azt jelenti, hogy az idő múlásával egyre több kormány fogja rákényszeríteni a cégeket a kreditek megvásárlására, ami gyakorlatilag végtelen potenciált hordoz magában az IMPT árfolyamával kapcsolatban.

Az előértékesítési szakasz még csak a kezdet. Biztosak lehetünk benne, hogy az IMPT egyike azoknak a tokeneknek, amiket hosszú éveken keresztül még emlegetni fogunk.