A Telegram kriptofizetései valódi alternatívái a bankoknak

Nemrégiben Halil Mirakhmedov, a Telegramon elérhető @wallet kriptotárca és bot üzemeltetési igazgatója arról írt, hogy további alternatív fizetési lehetőségeket kellene elérhetővé tenni nagy populáció számára, úgy mint TON vagy USDT tokenek. Mirakhmedov szerint a fő problémát az okozza, hogy a nagy bankok uralják a hitel- és betéti kártyás fizetéseket. A tranzakciós díjak pedig csak növekednek és folyamatosan problémát okoznak a kis cégeknek és kereskedőknek. Ezért lenne szükség olyan alternatív fizetési megoldásokra, amelyek lehetővé teszik, hogy a közösségi platformok felhasználói nagy sebességgel és alacsony költség mellett adhassanak-vehessenek.

Az USDT, a BTC és a TON tényleg alternatíva a banki fizetésekhez

A @wallet egyik vezetője úgy látja tehát, hogy a kiskereskedők számára a megoldás a peer-to-peer fizetési alternatívák használata. A Telegramon ezek közül elérhető a Toncoin (TON), a TRC-20-as Tether és a Bitcoin is. Mirakhmedov szerint a @wallethez hasonló blokklánc alapú fizetési megoldások tökéletes alternatív fizetési módot kínálnak több mint 700 millió felhasználónak. Alacsony költség, villámgyors sebesség és decentralizáció jellemzi ezeket a lehetőségeket. A Telegramon persze nem csak a @wallet, hanem további 44 tárca is elérhető, amelyekben TON vagy Bitcoin tárolható, küldhető és fogadható.

A @walletet főleg arra használják most a felhasználók, hogy dollárért, rubelért vagy euróért vegyenek kriptovalutákat. Viszont további bővülés várható a Telegramon. A Toncoinért felelős TON Foundation még múlt hónapban bejelentette, hogy elindítják azt a kétirányú hidat, ami lehetővé teszi ERC-20 tokenek mozgatását az Ethereumról a TON hálózatára. Ezzel a híddal a felhasználók kapcsolódni tudnak a wBTC, Tether, USDC és DAI hálózataihoz majd.