Most már USDT is küldhető Telegram chaten keresztül

Nemrégiben sajtóközleményben jelentette be a világ egyik legismertebb üzenetküldő alkalmazása, a Telegram, hogy mostantól már az USDT coin is hozzáadásra került a @wallet bothoz. Ez azt jelenti, hogy a Telegram kriptok eladására és vételére használható funkciójával most már a világ, piaci kapitalizáció alapján legnagyobb stabilcoinját is küldhetjük és fogadhatjuk.

A Telegram tovább nyomul a kriptovalutákkal

Ahogy minden hasonló bejelentés alkalmával kiemeljük, az, hogy kriptofizetések elérhetőek a különféle üzenetküldő appokban, nagyon pozitív a kriptok felfogadása szempontjából. Hiszen ezekkel a lépésekkel sikerül tényleg megmutatni, hogy kriptovalutát kapni vagy küldeni tényleg olyan, mint egy üzenetet küldeni valakinek. Legutoljára a bitcoin és a toncoin került integrálásra. Előbbit csak a piactéren lehet adni-venni, de utóbbit chatben nagyjából üzenetként lehet küldeni.

A tether stabilcoin hozzáadása a @wallet bothoz kifejezetten jó hír. Sok felhasználó a stabilcoinokkal akarja megvédeni magát a kriptoszektorra annyira jellemző volatilitástól. A Telegram kriptos története elég kalandos, hiszen még jó pár évvel ezelőtt kezdték el fejleszteni az Open Network (TON) blokklánc projektjét. Aztán az amerikai hatóságokkal való jogi hercehurca miatt a cég elengedte ezt a kezdeményezést. Nem úgy a közösség, amely a The TON Foundation szerveződés égisze alatt folytatta a a fejlesztést és a projektet. Úgyhogy Telegram-felhasználók felkészülni, most már az USDT stabilcoinja is kézzel fogható közelségben van.