A Terra Anchor protokollja átlépte a 4 milliárd dolláros zárolt összeget

Egy friss elemzés szerint a szárnyaló Terra hálózatán működő Anchor protokolljánál már csak két nagyobb kölcsönzési/hitelezési protokoll létezik a DeFi világában. Az egyik az Aave, ahol a lekötött összeg 14 milliárd dollár körül mozog a cikk írásakor. A másik pedig a Compound, ahol a lekötött összeg több mint 11 milliárd dollár. Jelenleg az Anchor még “csak” 4 milliárdos határt lépett át, de a növekedés ütemét figyelembe véve reális esélye van lekörözni az előtt említett két protokollt.

Tovább szárnyal az Anchor protokoll – a csillagos ég a határ?

Az Anchor megtakarítási/hitelezési protokollja olyan befektetéseket kínál stabilcoinokba a felhasználóknak, amelyekkel 18-20%-os hasznot tudnak realizálni. Annak ellenére, hogy mindössze csak márciusban indult el a Terrán, az Anchor ma már megkerülhetetlen protokoll a DeFi világában, ha hitelezéshez kapcsolódó befektetési termékekről van szó. Ugyan a kezdetekhez képest valamelyest lassult a bővülés, de még mindig stabilan növekszik a lekötött összeg. És ahogy növekszik az Anchorban lekötött összegek mértéke, úgy növekszik a Terra natív stabilcoinjának, az UST-nek a piaci kapitalizációja is. Jelzésértékű, hogy a fentebb említett elemzés is kiemeli, hogy szinte tökéletesen az egyezés a felhasználók által újonnan vásárolt UST-k mennyisége és az Anchorba befizetett UST-k összege között.

UST

Márciusban még a teljes UST piaci kapitalizáció alig 10%-a volt az Anchorban, most már ez 56% felett van. Viszont egy fontos tényt kiemeltek a most napvilágot látott dokumentumban. Azt, hogy kizárt, hogy az Anchor ilyen ütemben növekedjen az év végéig. Az UST piaci kapitalizációja várhatóan 2021 végére 10 milliárd dollár körül lesz majd. És azt azért nehéz elképzelni, hogy minden UST-t az Anchorba helyezzenek letétbe. Főleg azért nem, mert ahogy a Terra egyre népszerűbb lesz, a felhasználók úgy keresnek újabb és újabb felhasználási lehetőségeket az UST számára. A Terra hihetetlen mértékű növekedéséről korábban itt írtunk egy 150 millió dolláros befektetés kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.