Újabb befektetők szálltak be a Terra 150 millió dolláros alapjába

Már hetekkel ezelőtt bemutatásra került a Terra hálózatán létrehozott Ecosystem Fund (Ökoszisztéma Alap), amely 150 millió dolláros befektetéssel indult. Olyan befektetők tettek bele pénzt, mint az Arrington Capital, a BlockTower Capital, a Galaxy Digital, a Hashed, a Lightspeed Ventures, a Pantera Capital, a Parafi, vagy éppen a SkyVision Capital. Valószínűleg ez nem mond túl sokat egy átlagos ember számára, ezek komoly tőkével bíró kockázatitőke-befektetési társaságok.

Hihetetlen növekedésre számít a Terra

Az Ecosystem Fund célja, hogy tőkealapként segítse azokat a projekteket, amelyek applikációkat vagy protokollokat, eszközöket akarnak fejleszteni a Terra szárnyaló hálózatán. És most az újabb hír szerint a Blockchain.com, egy ismert kriptoszolgáltató is csatlakozott az alap befektetőihez. Nem csoda, hogy a Terra natív stakelési eszköze, a LUNA token hatalmasat ment az elmúlt egy hónapban, közel 220%-ot emelkedett az árfolyama. A LUNA-t főleg arra használják a hálózaton, hogy stabilizálják a protokoll stabilcoinjainak az árfolyamát és a validátorokat jutalmazzák. A Blockchain.com pedig nem csak befektetőként szállt be a LUNA-ba, egy validátor node-ot is futtatnak.

Blockchain

A számtalan fiat pénzhez kötött stabilcoint is támogató Terra hamarosan komoly frissítésen megy át. A Columbus-5 segítségével a blokkláncok közötti integrációt akarják fejleszteni. A Terrán elérhető stabilcoinok, mint a TerraUSD vagy a TerraKRW szárnyalását az is elősegíti, hogy egyre több és népszerűbb termék érhető el az ökoszisztémában. Így itt van a kereskedésre használható Mirror vagy éppen az Anchor, ami nagy haszonnal kecsegtető megtakarítási lehetőségeket biztosít. De több mint 1 millió felhasználója van már a Chai nevű fizetési applikációnak is. És miután a frissítés után is komoly számban indulnak majd új projektek, a Terra stabilcoinjai várhatóan tovább szárnyalnak. Egy tweetben egyébként elég sokat listáztak is ezek közül. Így például a Columbus-5 után pár nappal menni fog a Levana- vagy éppen a Prism-protokoll is. Ezzel párhuzamosan pedig még több LUNA token kerül majd elégetésre, tehát az áremelkedés eléggé valószínűnek tűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.