A Tesla eladta Bitcoin állományának 10%-át 2021 első negyedévében

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Tesla 2021 első negyedévében eladta Bitcoin állományának 10%-át a likviditás biztosítása érdekében.

Az Elon Musk vezette elektromos járműgyártó, a Tesla elárulta, hogy eladta Bitcoin állományának egy részét, miután 2021 elején bevásárolt a zászlóshajó kriptovalutából milliárd dolláros nagyságrendben.

A Tesla kijelentette, hogy 2021 első negyedévében 272 millió dollár értékű Bitcoint adott el. Mivel a Bitcoin vásárlásuk óta felértékelődött a coin árfolyama, a társaság BTC vagyona 2,72 milliárd dollárra nőhetett, jelezve, hogy a Tesla valószínűleg 10%-át eladta állományának. Az adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin eladása segített nekik „101 millió dolláros pozitív eredményt elérni”.

A társaság még februárban került a címlapokra, miután kiderült, hogy 2021 januárjában 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t. A Tesla akkori Bitcoin vásárlása jócskán megemelte a piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb kriptoeszköz árát.

Márciusban a Tesla bejelentette, hogy elfogadja a BTC-t fizetési eszközként, ha valaki járművet vásárol. Eközben a cég kijelentette, hogy a bejövő Bitcoin nem lesz fiatvalutává átváltva.

A Bitcoin ára az előző hétvégén jelentős zuhanást mutatott. A zászlóshajó kriptó 47 000 dollár körül mozgott, miután korábban elérte a mindenkori csúcsot (ATH), a 65 000 dollárt. A cikk írásának idején a BTC-vel valamivel 53 000 dollár fölött kereskedtek.

Eközben egyre több vállalat a közelmúltban elkezdte hozzáadni a Bitcoint a mérlegükhöz, és fizetési módként elfogadják platformjaikon. Például az Acker nagy borkereskedő jelentette be, hogy elfogadja a Bitcoint, az Ethereumot és a Dogecoint fizetési módként borvásárlás esetén.

Emellett a vezető flexibilis munkaterület-szolgáltató, a WeWork vette fel a BTC, az USDC, az Ethereum és a Paxos elfogadását fizetési eszközként. Az olyan vállalatok, mint a Microstrategy, több Bitcoin vásárlási rohamot is lefolytattak, és a társaság a közelmúltban kijelentette, hogy a függetlent igazgatóit BTC-ban fizetné ki.

 

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.