A MicroStrategy igazgatóinak fizetése bitcoinban érkezik

A MicroStrategy bejelentette, hogy módosította a nem alkalmazottként foglalkoztatott igazgatók kompenzációs megállapodását. Az igazgatóság tagjai hamarosan fiat pénz helyett bitcoinban kapják a fizetésüket. 

“2021. április 11-én a MicroStrategy Incorporated (a továbbiakban: “Társaság”) Igazgatósága (“Igazgatóság”) módosította a nem alkalmazottként foglalkoztatott igazgatók javadalmazási szabályzatát. A továbbiakban a nem alkalmazott igazgatók készpénz helyett bitcoinban kapják meg díjaikat a Társaság igazgatóságában végzett szolgálatukért”– áll a cég dokumentumában.

A vállalat azt állítja, hogy a testület ezen döntése egyértelmű bizonyítéka annak, hogy teljesen mértékben elköteleződtek a kriptovaluta mellett.

A bitcoin értéktárolóként szolgálhat, amelyet egy robusztus és nyílt forráskódú architektúra támogat, nem is beszélve a független monetáris politikát, amit képvisel.

A díjakat dollárban határozzák meg, majd azt bitcoinra váltják át és minden egyes igazgató digitális tárcájába utalják.

A MicroStrategy jelenleg 91 579 BTC-vel (több mint 5,5 milliárd dollárt) rendelkezik, miután Michael Saylor vezérigazgató a kriptopénz egyik leglelkesebb támogatójaként újabbnál újabb bitcoin vásárlásra ösztönözte a céget.

Joseph Vafi, a Canaccord Genuity elemzője úgy véli, hogy a vállalat jövője most a bitcoin gazdagságán múlik, nem feltétlenül a szoftverek piacán.

“Úgy gondolom, hogy innentől kezdve a Microstrategy részvényeinek elsődleges mozgatórugói a bitcoin pillanatnyi ára, és a digitális eszköz körüli befektetői hangulat lesz.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük