A Tesla nem jól teljesít mostanában, de a bitcoinját őrzi

Még júliusban írtunk arról a Tesla akkori negyedéves adatai alapján, hogy az amerikai székhelyű autógyártó közel 200 millió dollár értékben tart kriptovalutákat a mérlegében. A friss adatok pedig október 18-án láttak napvilágot, amelyből kiderült, hogy egy újabb negyedév elteltével sem változott nagyon az egyenleg. A negyedéves jelentés specifikusan nem emeli ki a bitcoint BTC Price BTC Price , ami arra utal, hogy a cég valószínűleg nem vett és nem is adott el a legnagyobb kriptovalutából a szeptemberben záruló negyedévben.

A Tesla úgy tűnik, most leszállt kicsit a kriptovonatról

Most már tehát az ötödik egymást követő negyedévben ugyanakkora értékben tart a Tesla bitcoint. Ezzel továbbra is a harmadik legnagyobb bitcoint birtokló tőzsdén jegyzett cég a bitcointreasury.net adatai szerint. Egyedül a MicroStrategy és a Marathon Digital Holdings birtokol többet, mint a Tesla 9720 BTC-je. Elon Musk cége még 2021. februárjában vett 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint, ami akkor 43 ezer coint jelentett. És még ugyanabban a hónapban a cég azt is bejelentette, hogy a Tesla elfogad bitcoint is az autóiért cserébe. De aztán nagyon gyorsan elkezdtek más szelek fújni, és néhány hónap múlva a cég már le is állt a bitcoin elfogadással.

Plusz gyorsan eladott előbb 4320 bitcoint, majd 2022-ben a maradék bitcoin 75%-ától is megszabadult elég komoly veszteséggel. A cég most nem éppen legjobb napjait éli, hiszen a szeptember zárult negyedévre 1,85 milliárd dolláros bevételt jelentett. Ez 44%-os csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. Így nem meglepő módon a részvények sem annyira pörögnek, a bejelentés hatására közel 5%-ot zuhant újra az árfolyam. Azt viszont nem lehet még csak tudni sem, hogy Musknak mi a terve a maradék bitcoinnal és ez olyannyira ködös, hogy a piac már nem is spekulál vele.