A TIME magazin felvette a bitcoint mérlegkönyvébe

 

A világ egyik leghíresebb és legnagyobb múltra visszatekintő magazinja, az amerikai Time bejelentette, hogy a Teslához hasonlóan, a jövőben állandó jelleggel bitcoinban fogja tartani tartalékai egy meghatározott részét.

A magazin azt is közölte, hogy a Grayscale befektetési tanácsadó céggel együttműködve egy ismeretterjesztő videósorozatot fog készíteni a kriptovalutákról, amely várhatóan idén nyárra készül el. A Grayscale vezérigazgatójának, Michael Sonnenshein elmondása szerint, a Time pont ennek az apropóján határozta el magát a bitcoin mellett. A tartalmakkal összefüggésben a Time bitcoin bevételekre lesz jogosult, amelyet nem fog fiat pénzre konvertálni, hanem hosszútávú befektetésként félreteszi a kriptovalutát.

Aki még nem hallott volna róluk, a Grayscale egy kifejezetten kriptovaluta befektetésekkel foglalkozó elemző és tanácsadó cég, amely a világon forgalomban lévő összes bitcoin mintegy 3 százalékát birtokolja. További részleteket egyelőre egyik fél sem osztott meg az együttműködésről.

A Time már a sokadik neves vállalat, ami ha óvatosan is, de nyit a bitcoin felé. A Tesla nem csak eszközként vagy befektetésként tart bitcoint, hanem fizetőeszközként is elfogadja azt az elektromos autóiért cserébe. A Tesla alapítója és vezérigazgatója, a sokat sztárolt Elon Musk pedig a bitcoin – és ellentmondásos módon a dogecoin – legnagyobb támogatóinak egyike.

A felhőalapú IT szolgáltatásokban utazó szoftvercég a MicroStrategy és a fizetési megoldásokkal foglalkozó Square szintén letették már a voksukat a bitcoin mellett.

A Times magazin első kiadása egyébként 1923-ban, mintegy 98 évvel ezelőtt jelent meg. A folyóirat leginkább a minden évben megválasztott „Az év embere” (Person of the year) díjáról ismert, amit többek között már Mahatma Gandhi, az 1956-os magyar szabadságharcosok, Angela Merkel, sőt még Hitler és Sztálin is megkapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük