Azonnali kifizetést kaphatnak lightningon a bányászok

A Bitcoin bányászati poolt üzemeltető Titan Mining cége nemrégiben bejelentette a Titan Lightning elindítását. Ennek célja a Bitcoin-bányászok jutalmazási rendszerének átalakítása úgy, hogy a bányászok nagyjából azonnal hozzáférhessenek a bevételükhöz. A Lightning Network használatával a Titan Lightning segíti a jutalmak közvetlen, láncon történő eljuttatását a bányászok nem letétkezelős tárcáiba minden egyes új blokk létrehozása után. Ez azért elég jelentősen eltér a letétkezelős bányászati poolok által alkalmazott gyakorlattól, a késleltetett fizetésektől.

A Titan Mining összeköti a nem bányászokat a Bitcoin bányászat lehetőségeivel

A Titan Mining vezérigazgatója, Ryan Condron elmondta, hogy szerettek volna még nagyobb szabadságot adni a bányászoknak. Ezt a Titan Lightning segítségével meg is tudják tenni, ami a jutalmak azonnali kifizetését teszi lehetővé, javítja a likviditást és a bányászok kezébe adja a kontrollt. Konkrétan a Lightning Network integrációjának köszönhetően a bányászok minden tizedik percben megkaphatják a blokkjutalmakat minimális kifizetési szint nélkül. Továbbá a Titan Lightning integrációja a Lumerin hash piactérrel a Bitcoin-bányászathoz való hozzáférés demokratizálását célozta meg. A Lumerin mögött ugyanaz az alapítói kör áll, mint a Titan Mining mögött és peer-to-peer platformot biztosít a bányászati kapacitás kereskedelméhez.

Azaz a nem bányász szereplők is lehetnek itt ügyfelek és megtapasztalhatják a gyors kifizetések potenciális előnyeit. A Lumerin szerint ez a fejlesztés a bitcoin bányászati teljesítményt egyedülálló, valós értékként pozícionálja a piacon. Ahogy a Titan jellemezte az integrációt: a Bitcoin most értékesebb, mint a Bitcoin később. Mivel a Bitcoin felezés közeledik, a fókusz egyre inkább meg fog nőni a Bitcoin bányászat tekintetében. Ahogy ez minden ilyen ciklusnál történik. És bár az ASIC gépek piacán még mindig van némi hiány, a bányászati teljesítmények piacterei és a Lightning fizetések használata egyre izgalmasabb opciót jelenthetnek az új szereplők számára is.