A tőzsdei nettó forgalmi szám alapján BTC áremelkedés jöhet

A CryptoQuant egy olyan cég, amely mindenféle adatokat és elemzéseket biztosít blokkláncokkal és kriptovalutákkal kapcsolatban. Nemrégiben a platform közzétette a tőzsdei nettó forgalmi mérőszámára vonatkozó diagramját, ami azt mutatja meg, hogy vajon több bitcoin megy a kriptotőzsdékre befelé, mint kifelé. Vagyis mondhatjuk, hogy ez a tőzsdékre befelé irányuló bitcoin mennyiség és kifelé áramló BTC különbsége. Ha ránézünk a diagramra, akkor azt fogjuk látni, hogy a nettó forgalmi szám negatív volt az elmúlt időszakban. Azaz egyre több ember vonta ki BTC-jét a tőzsdékről. Legalábbis annál mindenképpen többen vannak, mint akik a tőzsdékre viszik coinjaikat.

A nettó forgalmi szám áremelkedést jelez előre

De ahogy az árdiagramok esetén, úgy ennél a nettó forgalmi grafikonnál is észrevehetőek minták. Legalábbis most az egyértelműen látható, hogy amikor negatív volt a nettó forgalmi szám, akkor azt előbb-utóbb a kriptovaluta árának növekedése követte. A 2021 elején tapasztalható szárnyalás előtt például hosszú időn keresztül negatív volt a nettó tőzsdei forgalom. Látható is, hogy ez aztán hullámzani kezdett, egyszer pozitívra váltott, aztán negatívra és közben az árfolyam is ennek megfelelően hullámzott. A tőzsdére be- és kifelé áramló coinok mennyiségét elemzők a diagram alapján egyébként most azt valószínűsítik, hogy előbb-utóbb BTC áremelkedésnek kell jönnie. Legalábbis a diagram historikus alakulása ezt vetíti előre.

És még arra is következtetnek a minta alapján, hogy mivel a negatív kiáramlás most nem olyan jelentős, mint a múltkori áremelkedés előtt, így a bitcoin árának növekedése sem lesz olyan erős. A bitcoin árfolyama az elmúlt napokban a 34 ezer dolláros szint körül mozgott és a piac volatilitása elég alacsony szintre süllyedt. Úgyhogy jelenleg nem tiszta senki számára, hogy mikor és milyen irányban fog ebből az “állóvízből” kitörni a BTC ára. Mindenesetre a nettó forgalmi szám diagramja szerint az árnak emelkednie kellene rövidesen. De ha így is lesz, megtörténhet, hogy csak felemelkedik néhány ezer dollárral, majd rövid időn belül visszatér a kiinduló szintre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.