A Trezor már nincs kiszolgáltatva a chipgyártóknak

A prágai székhelyű, bitcoin hidegtárcákat gyártó Trezor nemrégiben bejelentette, hogy irányítása alá vonta az ellátási láncában lévő szilíciumalapú chip gyártását. A Bitcoin Magazine-hoz juttatott el egy sajtóközleményt a cég. Ebben kiemelték, hogy csúcsmodelljükhöz, a Trezor Model T-hez már ők maguk gyártják az ún. chip wrappert. Ezzel pedig csökkenteni tudták a gyártási időket és a gyártásbiztonság is javulni fog.

A chiphiány és a Trezor válasza

Az elmúlt években elég sokat hallhattunk a chiphiány fogalmáról, amely szinte minden nagy multinacionális vállalat fontos problémái közé bekerült rövid idő alatt. Gondoljunk arra, hogy 2021-ben a legtöbb autógyártó limitálta termelését vagy arra, hogy 2022-ben a kriptobányászatot is veszélybe sodorta a hiány. Így azon cégek és államok kerültek jó helyzetbe, amelyek képesek voltak ennek a fontos alkatrésznek a gyártását, ellátását biztosítani maguk számára.

A Trezor pénzügyi igazgatója, Stepán Uherik is rámutatott arra, hogy a hidegtárcák iránt folyamatosan nő a kereslet. Viszont ez a kereslet nehezebben kielégíthető a chipek szállításának bizonytalansága miatt. Most azonban a cég partnereivel együttműködésben nagyobb szabadsághoz jutott a jelenlegi termékeinek gyártása és új termékek fejlesztése tekintetében. A Trezor mögött álló SatoshiLabs már tavaly bejelentette egy nyílt forrású chip fejlesztését a bitcoin tárcák számára. És a legfrissebb hírek szerint már meg is kezdték az első chip, a TROPIC01 tesztelését, amely folyamat valamikor 2023 során fejeződhet majd be.