A Twitter több kripto influenszer fiókját is felfüggesztette

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A felfüggesztett kriptós fiókok többszázezres követőbázissal rendelkeznek. A kripto influenszerek blokkolása mögötti pontos okok jelenleg tisztázatlanok, bár a Twitter egyik privát válasza szerint a felfüggesztés azt követően következett be, hogy tévesen spamként azonosították ezeket.

A Twitter állítólag spam fiókoknak nézte a többszázezres követőbázissal rendelkező kripto influenszer fiókokat

Lehetsz te az amerikai elnök, vagy néhány százezer követővel rendelkező kriptovaluta influenszer, a Twitter szemében mindenki egyenlő. A nagy egyenlőség jegyében pedig bármelyik fiókot bármikor felfüggeszthetik, ha úgy vélik, valamilyen közösségi használati szabályt sértettek meg a fiókon megosztott tartalmakkal.

Ez történt most több kripto influenszerrel is, akik a kriptopénzek piacáról és egyéb blokklánc projektekről osztották meg véleményüket a közösségi média oldalon. Azt még nem tudni, hogy pontosan hány fiók esett hirtelen a Twitter „áldozatául”. Néhány felhasználó már elkezdte összegyűjtögetni azoknak a listáját, akik átmenetileg elérhetetlenné váltak a platformon. Ilyen például @100trillionUSD, @woonomic, @mmcrypto és @TheCryptoDog. Az első kettő fiókját az ideiglenes felfüggesztést követően már visszaállította a Twitter.

Willy Woo (@woonomic) a körülbelül 6 órás felfüggesztését követően egy bejegyzésben osztotta meg azt a választ, amit a Twitter ügyfélszolgálatától kapott az inaktivitása alatt.

A bocsánatkérést követően a Twitteres kollégák ennyit árultak el az esetről. „Egy kis háttérinformáció: olyan rendszereink vannak, amik automatikusan találják meg és távolítják el a spam fiókokat, az Ön fiókja pedig hibásan spamként lett megjelölve.”

A Twitter a felhasználókkal folytatott privát üzenetváltásokon kívül semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki az esetről. Hogy pontosan mi alapján flagelték spam fióknak ezeket az amúgy többszázeres követői bázissal rendelkező fiókokat, jelenleg nem lehet tudni.

Több jelentősnek számító fiók jelenleg sem érhető el a közösségi média oldalon. Fiókjuknál most is csak egy egysoros üzenet olvasható: „Fiók felfüggesztve. A Twitter olyan fiókokat függeszt fel, amelyek megszegik a Twitter Szabályokat.” A Twitter Szabályok olyan témákkal kapcsolatosak, mint az erőszak, a terrorizmus, gyermekek szexuális zaklatása, zaklatás vagy gyűlölködő üzenetek. Hogy ezek közé pontosan hogyan kerül (vagy kerül-e) a kriptovalutákról szóló tartalmak megosztása, az már egy erősen másik kérdés.

A Twitter jó pár kripto influenszer fiókját függesztette fel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.