A VanEck is megkapta a jóváhagyást egy Bitcoin ETF indítására

Nagy hír volt az elmúlt napokban a kriptovilágban, hogy a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyta az első ProShares Bitcoin ETF terméket. A kereskedés pedig már el is indult a new york-i tőzsdén. A ProShares Bitcoin ETF csak a Bitcoinhoz kapcsolódik, de rengeteg további kriptovaluta ETF termék vár arra, hogy jóváhagyást kapjon és indulhasson velük a kereskedés. Ezek közé tartozik a hatalmas befektetési cég, a VanEck terméke is. A vállalat most szerdán közölte, hogy megkapta az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyását a Bitcoin ETF terméke elindítására.

Szárnyaló BTC ETF piac és sorban álló cégek

Nem csoda, hogy ilyen nagy a tülekedés. Jelenleg az intézményi és céges befektetők részéről komoly igény mutatkozik a digitális eszközök és a BTC befektetések iránt. Most, hogy megkapta a SEC jóváhagyását, a cég jogosult október 23.-a után bármikor elindítani BTC ETF termékét. A tervek szerint ez jövő héten meg is fog történni, elképzelhető, hogy már hétfőn. Az alap lehetőséget kínál a befektetőknek arra, hogy bitcoin pozíciókat szerezzenek futures ügyleteken keresztül. A ProShares ETF terméke iránti kereslet egyébiránt jól mutatja, hogy tényleg jó döntés az ilyen termékekkel való indulás minden befektetési cég, alapkezelő számára. Csak kedden 1 milliárd dollár feletti kereskedést produkált a BITO betűnév alatt futó ProShares ETF.

VanEck

A SEC vezérigazgatója, Gary Gensler a ProShares BTC ETF jóváhagyásakor kiemelte, hogy az alap mindenben megfelel a SEC befektetővédelmi szabályainak. Hangsúlyozta, hogy továbbra is támogatnak minden technológiai újítást. Már ameddig ezek tekintetében a befektetők védelme maximálisan biztosított. Lehet, hogy köze volt a dolognak hozzá, de egy nappal a ProShares BTC ETF tőzsdére lépését követően a bitcoin ára történelmi csúcsot döntött. A várakozások szerint a digitális eszközkezelők piacán éllovas Grayscale lehet a következő, amelyik Bitcoin Alapját nyilvánosan kereskedhető Bitcoin ETF-fé konvertálhatja, már ha megkapja a szükséges jóváhagyásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.