Hivatalos! Debütál az első ProShares Bitcoin ETF a new york-i tőzsdén

Hivatalosan is jóváhagyta a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet az első ProShares Bitcoin ETF terméket, a kereskedés holnap indulhat a new york-i tőzsdén.

A ProShares Bitcoin Strategy ETF október 19-én jelenik meg a New York Stock Exchange-en, amerikai legnagyobb tőzsdéjén. A tényt megerősítette a tőzsde vezetősége és a ProShares is.
2021-re úgy emlékezhetünk majd mint az első nagy mérföldkőre,” emelte ki Michael Sapir, a ProShares vezérigazgatója.

Ez egy nagyon izgalmas lépés, és biztos nem az utolsó,” emelte ki a N.Y.S.E. kereskedési eszközök területének vezetője. Yones megemlítette, hogy ő további kriptovalutához kapcsolódó ETF termékek jóváhagyását várja a következő időszakban.

Proshares Bitcoin ETF

A holnap debütáló ProShares Bitcoin ETF csak a Bitcoinhoz kapcsolódik, de rengeteg további kriptovaluta ETF termék van jóváhagyáson a tőzsdefelügyeletnél. Ezekre nagy esély van, hogy még az év végéig megkapják az engedélyeket, és még idén megjelenhetnek a tőzsdéken.

A Grayscale is sokat dolgozik azon, hogy ETF termékkel jelenjen meg a tőzsdepiacon.

Én úgy gondolom, hogy nagyon nagy izgalommal várja a kriptoszegmens, hogy a szabályozóhatóság további Bitcoin és más kriptovaluta ETF termékeket engedjen be a részvénytőzsdére,” fejtette ki várakozását Michael Sonnenshein, a Grayscale CEO-ja.

Az információ a Bitcoin ETF-ről már elérhető a new york-i tőzsde honlapján. Ez kiemeli azt is, hogy a termékkel 8 évig lehet kereskedni a tőzsdei bevezetés után.