A Vanguard blokklánc felületet fejleszt a 6 billió dolláros Forex piacra

A befektetési alapokat kezelő óriás, a Vanguard, a Nasdaq Ventures által támogatott blokklánc startuppal, a Symbionttal együttműködve egy kereskedési platformot hoz létre a 6 billió dolláros devizapiac hatékonyabbá tételére.

A felülettel az 5.2 billió dollárt kezelő Vanguard célja az lesz, hogy csökkentse az évi több billió dolláros devizakereskedelem tranzakciós költségeit. Ezt úgy kívánja elérni, hogy fellendíti a peer-to-peer kereskedéseket a befektetők számára, a blokklánc technológián keresztül direkt összekapcsolva őket. A Symbiont vezérigazgatója, Mark Smith azt mondta, hogy a vállalat partnerségre lépett a Vanguarddal a devizaplatform létrehozása érdekében. A platformjuk már két hónapja működik, és már le is bonyolította az első ügyleteket.

A Vanguard szóvivője azt mondta: “A Vanguard jelenleg egy olyan projektet tesztel, amelynek célja a hatékonyság javítása és a devizafedezeti kockázatok csökkentése. Az új platform része az alapkezelő azon kötelezettségvállalásának, miszerint csökkenti a befektetési költségeket valamennyi befektető számára”, tette hozzá a szóvivő.

Ha a projekt sikeres lesz, az egy újabb fontos mérföldkő lehet a Wall Street számára. A new yorki Symbiont korábban már együtt dolgozott a Vanguarddal indexalapokkal kapcsolatos projektek fejlesztésében. 2017-ben segítő kezet nyújtott az alapkezelőnek az indexalapok listázási folyamatánál, amire saját szabadalmú okosszerződés technológiát alkalmazott.

Vállalati blokklánc

A blokklánc vállalkozás a Symbiont Assembly, intézményi alkalmazásaira irányuló okosszerződéses platformjára összpontosít. Célja az, hogy segítsen az olyan hálózatok felépítésében, ahol több független entitás valós időben oszthatja meg az adatokat és az ötleteket. A cég azt mondta, hogy a Hyperledgerrel, az R3-mal a Digital Asset-tel összehasonlítva, az egyik legsikeresebb vállalati blokkláncfejlesztő.

“Állíthatnám azt is, hogy mi vagyunk az egyetlen vállalati blokklánc megoldás”, mondta Smith. Állítása szerint a többiek vagy nem igazi blokkláncok, vagy adatvédelmi és biztonsági hiányosságuk van.

A Symbiont már befejezett néhány a partnereinek fejlesztett blokklánc projektet, ideértve egy a jelzálogpiac átláthatóságának fejlesztésére és hatékonyabbá tételére irányuló projektet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.