Csatlakozott az Olasz Posta a Hyperledger blokklánc társuláshoz

Az olasz posta, a Poste Italiane csatlakozott a Hyperledger blokklánc közösséghez, jelentette be január 29-én az állami cég.

A Hyperledger egy közösségi blokklánc projekt a Linux Alapítvány vezetésével amelynek a célja, hogy nyílt forráskódú szabványokat fejlesszen a blokklánc és elosztott főkönyvi technológiákhoz (DLT). Számos nagyvállalat vesz részt a munkájában, köztük az American Express, Cisco, Intel, JPMorgan, Deloitte és Huawei is.

A Poste Italiane sajtóközleménye leírja, hogy a Hyperledger illik a Deliver 2022 nevű üzleti tervébe. A terv része, hogy új technológiákat vezet be a társaság működésébe.

A bejelentés kitér az adatvédelemre, a blokklánc technológia, idézve, “hatékony válasz a védelem, transzparencia, interoperabilitás és személyes adatok védelmének problémáira.”

Az amerikai FedEx 2018 szeptemberében csatlakozott a Hyperledgerhez. A FedEx CEO Fred Smith korábban többször is kijelentette, a blokklánc technológiának óriása hatása lesz a logisztikára. Smith szerint, “Meg vagyunk győződve róla, hogy óriási hatása lesz az elosztási láncokra, szállítmányozásra és logisztikára.”

10 éves a bitcoin. Vajon megéri a következő tízet? Klikk, ha igen.

A múlt hét során az olasz szenátus egyik bizottsága módosította a blokklánc szektor szabályozását, melynek elsődleges célja, hogy definiálja a DLT-alapú technológiákat és okos szerződéseket. A módosítás kimondja, hogy a dokumentációk blokklánc-alapú digitális adatrögzítése jogilag hiteles a regisztráció idején.

A bizottság által beterjesztett módosítást még jóvá kell hagynia az olasz képviselőháznak és az Olasz Köztársaság Szenátusának. Amint a módosítás törvényi szintre emelkedik, a törvény technikai aspektusát az Agenzia per l’Italia Digitale digitális jóléti hatóság fogja felügyelni a Minisztertanács Elnökség felügyelete alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük