A világ egyik legdrágább luxusvillája mellé most egy speciális NFT is jár

A dél-angliai Surreyben fog megépülni az a 11 hálószobás luxusvilla, amelyhez a vevő az ingatlan virtuális változatát is megvásárolhatja majd.

A házat Surreyben, Anglia legdrágább ingatlanjainak otthont adó megyéjében fogják felépíteni. A villa 11 hálószobával, 9 fürdőszobával, golyóálló ablakokkal és úszómedencével rendelkezik majd, sőt, még egy bowlingpálya is helyet fog kapni a fél hektáros telekre felépített házban.

luxusvillája NFT Hampton Hall

Az érdekesség az egészben, hogy a házhoz egy nem helyettesíthető token, azaz NFT is jár majd, amely tartalmazza az ingatlan tervrajzát és virtuális változatát. Az ingatlan után Hampton Hall névre keresztelt NFT leendő tulajdonosa a házat betöltheti majd a metaverzumba, így például a Decentraland virtuális világába, vagy akár digitális képkeretre is akaszthatja a valódi ház falára.

luxusvillája NFT Hampton Hall

A Hampton Hall a Crown Estate tulajdonában lévő földterületen épül, ami azt jelenti, hogy a tulajdonos bérelni fogja a házat. A luxusvilla alapterülete 2700 négyzetméter lesz és 116 méteres homlokzattal rendelkezik majd. A garázsban akár hat autó is kényelmesen el fog férni, de még egy biliárdszoba és egy házimozi is helyet kap majd ugyanezen a szinten.

Már több fejlesztő is hasonló projekteken dolgozik az Egyesült Államokban

A Hampton Hall egyébként már 2020 márciusa óta megvásárolható, de a ház építése még mindig nem kezdődött el. Ezért is lehet vonzó az ingatlan mellé járó NFT, a tervezők ugyanis abban bíznak, hogy így könnyebben el tudják majd adni a házat.

“Habár a Hampton Hall talán az elsők között van, úgy vélem, biztosan nem ez lesz az az utolsó olyan ingatlan, amely mellé egy NFT is jár, ugyanis az Egyesült Államokban több nagy nevű fejlesztő is hasonló projekteken dolgozik.” – mondta Sean Barratt, a Fine & Country ingatlanügynöke. “A tervező megkérdezte az egyik érdeklődőt, hogy érdekelné-e a ház NFT-jének megvásárlása a valódi ingatlan vételárának 2%-áért. A vevő egyből igent mondott.” – tette hozzá Baratt.

Egyébként nem ez lesz az első olyan eset, hogy valaki hatalmas összeget ad egy virtuális ingatlanért. Tavaly áprilisban egy torontói vevő 500 ezer dollárt fizetett a „Mars House” nevű luxusvilláért, amelyet Krista Kim tervezett a karanténideje alatt.