A Rothschildek gigabankja is bitcoinba fektet már

Nincs annyira reflektorfényben és ezért sokszor el is felejtjük, hogy a történelem egyik legismertebb bankárcsaládja, a Rothschildek milyen régóta aktívak a kriptovaluták világában. 2017-ben írhattunk róla, hogy több százezer dollár értékben vásároltak BTC-t, de az ezt követő években is aktívak maradtak. Bitcoint vásároltak, befektettek a Kraken kriptotőzsdéjébe, de például fektettek Ethereumba is. Így talán annyira nem is meglepetés, hogy nemrégiben közölték, két Bitcoin spot ETF termékbe is befektettek.

A Rothschildek még nem óriási pénzeket mozgattak Bitcoin ETF-be, de a lépés már így is pozitív

Az Edmond de Rothschild magánbanki óriás az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott jelentésében hozta nyilvánosságra befektetését. Eszerint 4,2 millió dollárral szálltak be a BlackRock Bitcoin spot ETF-jébe, az iShares Bitcoin Trustba (IBIT). Emellett 82121 dollárt tettek a Grayscale ETF-jébe (GBTC). Összességében az Edmond de Rothschild Holding SA 103600 IBIT részvény, valamint 1300 GBTC részvény megvásárlásáról adott le jelentést. A Bitcoin spot ETF-ek amerikai jóváhagyása január 10-én olyan szereplők számára nyitotta meg a bitcoin piacot, akik eddig vonakodtak kriptovalutába fektetni. Mert bár a Rothschild-család neve és fénye megkopott az évek során, azért az Edmond de Rothschild még mindig igazi banki óriás, több mint 170 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal. Természetesen a most megismert információ jó hír a Bitcoin spot ETF-ek számára, de egyet lehet érteni a közösségi médiában kritikus hangokkal is.

Ugyanis a több milliárd dolláros vagyonnal rendelkező bankárcsalád részéről ez az alig 4,3 millió dolláros befektetés nevetségesnek is nevezhető. Ettől függetlenül azért a Rothschildok befektetése most követi azt a trendet, amellyel rengeteg vállalat és intézmény lépett be a Bitcoin spot ETF termékekbe. És még mindig tart jó pár állami alap, nyugdíjalap átvilágítási folyamata. Így nem zárható ki, hogy nyáron újabb komoly tőkebeáramlás jöhet majd. A végére még néhány nagyobb banki befektetésre példa. Az US Bancorp nevű pénzintézet nemrég jelentette, hogy több mint 15 millió dollárt fektetett be bitcoin spot ETF-ekbe. Egy SEC-jelentés szerint 5,4 millió dollárt fektettek a Fidelity Assets ETF-be, 2,9 millió dollárt a GBTC-be és 7,2 millió dollárt az IBIT-be. Egy másik bank, amely szintén befektetett bitcoin ETF-ekbe, a BNY Mellon. A pénzintézet még április végén jelentette be a BlackRock és a Grayscale által kibocsátott ETF-ekbe való befektetését.