A világ egyik vezető tudósa szerint a zöld politika a modern civilizáció végét jelenti

A világ egyik vezető atomfizikusa élesen bírálta a világ kormányainak zöld politikáját. A professzor szerint a modern civilizáció végét jelenti, ha ezen az úton megyünk tovább.

Dr. Wallace Manheimer egy nemrégiben közzétett tudományos közleményében azt írta, hogy a zöld politika a modern civilizáció végét jelentené. A szél- és napenergiával kapcsolatban úgy véli, különösen tragikus lenne, “ha ez az új infrastruktúra nem csak kudarcot vallana, hanem billiárdokba kerülne, a környezet nagy részét tönkretenné, és teljesen szükségtelen lenne. A tét óriási”.

Dr. Manheimer az MIT-n szerzett fizikai doktori címet, és 50 éves karriert futott be a nukleáris kutatásban, többek között az amerikai haditengerészeti kutatólaboratórium plazmafizikai részlegénél dolgozott. Több mint 150 tudományos cikket publikált. Véleménye szerint “semmiképpen sincs tudományos alapja” annak, hogy a következő évszázadban a légkörben lévő túl sok szén-dioxid miatt éghajlati válság lesz. Szerinte nincs ok arra, hogy a civilizáció ne használhasson fosszilis tüzelőanyagokat, fokozatosan áttérve az atomenergia használatára.

Az elektromos autók, a szél- és napenergia, a hidrogén, az akkumulátortárolás, a hőszivattyúk – mindegyiknek hatalmas hátrányai vannak, és nem képesek a meglévő rendszereket pusztító következmények nélkül felváltani.

Manheimer rámutatott, hogy mielőtt a fosszilis tüzelőanyagok széles körben elterjedtek volna, az energiát az emberek és az állatok szolgáltatták. Mivel kevés energiát termeltek, “a civilizáció csak egy vékony réteg volt az emberi nyomor hatalmas hegyén, amelyet olyan intézmények tartottak fenn, mint a rabszolgaság, a gyarmatosítás és a zsarnokság”.

Ezzel a professzor arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a kibocsátáscsökkentés csak az átlag embereknek fájó, a gazdagok mit sem változtatnak életvitelükön. Manheimer megjegyezte, hogy a fosszilis tüzelőanyagok számos előnyhöz juttatták a civilizációt. “Ahhoz, hogy a modern civilizáció előnyeit az egész emberiségre kiterjesszük, sokkal több energiára, valamint újabb forrásokra lenne szükség” – tette hozzá.

A szerző megjegyzi, hogy a klímaválság hangsúlyozása “a modern civilizáció tragédiájává” válik, amely a megbízható, megfizethető és környezetbarát energiától függ. “A szélerőművek, napelemek és tartalék akkumulátorok egyik tulajdonsággal sem rendelkeznek” – szögezte le. Ezeknek az előnyeit egy tudósokból, a média nagy részéből, iparosokból és törvényhozókból áll csoport erőlteti.

Manheimer szerint az önérdekű vállalkozások, a nagyképű politikusok és a riogatással foglalkozó kampányolók közötti partnerség “valójában egy szentségtelen szövetség”. Ez a csoport nem segíti elő a vitát arról, hogy hogyan lehet úgy megbirkózni ezzel a kihívással, hogy az mindenki számára a legjobb legyen. “Nem szabad meglepődnünk azon, hogy azok, akik profitot akarnak termelni, a leghangosabban szólítják fel a politikusokat a cselekvésre.”

Dr. Manheimer érdekes tanulmányának nagy része megcáfolja a politikával átitatott klímatudományt, mely manapság igen divatos. A professzor szerint különösen elkeserítő az, hogy aki ellentétes véleményen van, azt elhallgattatják. Rámutatott arra is, hogy az elmúlt 10 000 évben a Földön voltak melegebb és hidegebb időszakok, akárcsak napjainkban.