A világ egyik vezető weboldalkészítő platformján kriptóban is lehet fizetni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A világ egyik vezető weboldalkészítő felülete, a Wix mostantól lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy az e-kereskedelmi oldalainkon a vevők kriptovalutával fizessenek.

Az izraeli Wix webfejlesztő szolgáltatás, amely világszerte több mint 210 millió felhasználóval büszkélkedhet, egy október 12-i sajtóközlemény szerint partnerségre lépett a kriptopénz fizetéseket feldolgozó BitPay-jel.

A cég e-kereskedelmi platformja egy sor kriptovalutát adott hozzá új fizetési lehetőségként, köztük Elon Musk segédlete alatt híressé vált dogecoint is. Az új funkciót szakaszosan vezetik be. Kezdetben a kriptovalutákat az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Brazíliában fogadják el.

A Forrester Consulting által a BitPay megbízásából készített tanulmány szerint a kriptovalutás fizetési lehetőséget kínáló kereskedők gyakran kétszeres növekedést tapasztalnak az átlagos rendelési értékben, mivel a kriptovalutával fizető vásárlók általában többet költenek, mint más vásárlók. A BitPay tranzakciós díjai alacsonyabbak, mint más hagyományos fizetési típusoké, ráadásul a kriptopénzzel való fizetés sokkal biztonságosabb, kevésbé fordulnak elő csalások. Stephen Pair, a BitPay vezérigazgatója úgy fogalmazott a partnerséggel kapcsolatban:

“A vállalkozások gyorsan piacra juthatnak, és a hatalmas, billió dolláros kriptopénz piacot megcsapolva tovább növelhetik eladásaikat. A Wix az egyik legnagyobb és legszélesebb körben használt webfejlesztő platform, több mint 210 millió felhasználóval, így ez egy újabb lépés a kriptopénzek elterjedése felé.”

A Wix számlázási osztályának vezetője, Omer Shatzky szerint az együttműködés lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy új, kriptopénzbarát ügyfeleket vonzzanak az oldalaikra. A BitPay segítségével a Wix kereskedők hozzáférhetnek a bitcoin és más kriptovalutákkal rendelkező felhasználókhoz, ami egy teljesen új piac felé nyitja meg a kapukat, és egy olyan lehetőséghez, amellyel vállalkozásuk bekapcsolódhat a növekvő kriptovaluta ökoszisztémába.

A Wix vezető szerepet tölt be a felhőalapú weboldalfejlesztési platformmal, amelyet egyre többen használnak a világon. A vállalat központja Tel Avivban található, de emellett olyan nagyvárosokban is rendelkezik kirendeltséggel, mint Berlin, Denver, Dublin, Krakkó, Los Angeles vagy Tokió.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.