Elon Musk újabb Dogecoin tweettel jön – mémcoint bányászna a Tesla?

Elon Musk azzal viccelődött a közösségi médiában, hogy a Tesla gépkocsik Dogecoint adnak, amikor Shiba Inu kutyákat látnak.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk egy nevetséges Dogecoin funkcióval állt elő a Tesla elektromos autói számára. Egy friss tweetjében tréfásan felvetette, hogy az autó képes lenne mém kriptopénzt adni, ha meglát egy Shiba Inu kutyát az utcán.

Míg egyesek azon vitatkoztak, hogy Musk a DOGE támogatását erősíti-e meg, vagy annak riválisát, a SHIB-át karolja fel, mások azzal érveltek, hogy a Tesla elkezdhet akár mémcoint is bányászni.

Az ötlet értelmetlennek tűnhet, de a Tesla kanadai versenytársa, a Daymak által tervezett Spiritus nevű elektromos gépkocsi már bitcoint, dogecoint és ethereumot is tud bányászni, mellyel azonnal felkeltette a gyártó a kriptoközösség érdeklődését.

Musk Twitter profilján nagyon vékony a határvonal a viccek és a tényleges tervek között. Április elsején a milliárdos vállalkozó arról tweetelt, hogy a SpaceX Dogecoint küld a Holdra. Egy nevetséges ígérnek tűnt, amit még a legtöbb Musk rajongó is viccnek vett. Egyes pletykák szerint azonban a Space X 2022-ban valóban DOGE-t fog vinni a bolygóra.

Musk néhány követője a Dogecoin fizetésekkel kapcsolatban kezdett el nyomást gyakorolni a polgárpukkasztó celebre. Május 11-én a vállalkozó megkérdezte a Twitter felhasználókat, hogy akarják-e, hogy a Tesla elfogadja a kutyás mémcoint fizetőeszközként. Annak ellenére, hogy az “Igen” opció elsöprő többséggel nyerte a szavazást, az e-autó óriás továbbra is hallgat arról, hogy a DOGE-t új fizetési lehetőségként támogatja-e, miután május közepén környezetvédelmi aggályok miatt dobta a bitcoint.

Egy külön tweetben Musk azt is megerősítette, hogy 2020 májusában született X Æ A-12 nevű fia az egyik legnagyobb Dogecoin-bálna.

Musk még februárban jelentette be, hogy DOGE-t vásárolt a kisfiúnak és a baba egy igazi HODLER. Bár a Dogecoin vásárlóknak nem kell aggódniuk, hogy X Æ A-1 komoly felfordulást okozna a piacon.

További kapcsolódó cikkeink: